SuperBlog,  Vacanță în România

Week-end la Mamaia sub semnul lui „prima oară”

După aproape două luni în care am scris pe bandă rulantă articole pentru cea mai longevivă competiție de blogging, a venit momentul mult așteptat: Gala SuperBlog. A fost ocazia perfectă să petrec, pentru prima oară în calitate de turist, un week-end la Mamaia.

Cazare în Mamaia la Hotel Aurora

Tot în premieră, am fost oaspete într-un hotel în Mamaia. Gazda noastră a fost Hotel Aurora, sponsor al competiției Spring SuperBlog 2018.

week-end la Mamaia

Mărturisesc că aveam emoții cu privire la condiții, confort și facilitați. Și cum prima impresie contează, pot să spun ca aceasta a fost WOW! Holul recepției este impresionant, decorat simplu, dar cu gust. Mi-a atras atenția și am pus în urna cu bile albe rampa de acces pentru persoane cu dizabilități.

Personalul de la recepție m-a întâmpinat amabil, cu zâmbetul pe buze, mi-a înmânat cheia și m-a îndrumat către primul etaj.

week-end la Mamaia

Camera este micuță, potrivită unui hotel de 2 stele și unui cuplu care călătorește cu bagaj puțin. Mi-a plăcut că era curat și aveam o priveliște frumoasă spre mare și piscină. Mocheta este curată, dar îngrozitor de prost montată și deja destrămată pe margini și la îmbinări. N-am să înțeleg vreodată de ce hotelierii români nu renunță la aceste „depozite de praf, microbi și acarieni” și să pună în locul lor gresie sau parchet laminat, mult mai estetice, mai ușor de întreținut și mult mai sănătoase.

week-end la Mamaia

Marea dezamăgire a fost balconul. Nemobilat, fără posibilități de a usca un prosop sau un costum de baie și fără scrumieră. Este neplăcut să-ți fumezi țigara în picioare și lipsit de bun simț să o arunci peste balcon. Deși saltalele și pernele au fost un picuț cam moi pentru gustul și oasele mele, surprinzător, am dormit ca pruncul și nici nu m-am trezit înțepenită. Să fi fost de vin(ă) oboseala?

Degustare de vinuri din podgorii românești

Întotdeauna am crezut că expresia „nu trebuie să beau tot butoiul ca să-mi dau seama că vinul este prost” are niște sensuri ascunse și nu trebuie luată ad literam. Asta până vineri seară, când organizatorii Galei Spring SuperBlog 2018, reprezentanții SwissPlan.biz, Claudia Pătrașcu și Albert Budică, ne-au pregătit o surpriză de proporții. Am avut ocazia să particip prima oară la o degustare de vinuri din podgoriile Jidvei și Sarica Niculițel.

Maestru de ceremonii a fost Ionuț Făcăleț, sommelier certificat internațional de Court of Master Sommeliers și cu o vastă experiență în domeniul viticol. Preț de vreo două ceasuri ne-a purtat într-o călătorie fascinantă în lumea de arome și gusturi ale licorii bahice.

Am aflat că nici nu este nevoie să guști vinul ca să-ți dai seama dacă este bun sau nu. Este suficient să miroși dopul. Așa vei ști dacă a fost afectat de bacterii dăunătoare sau a prins aer. Habar n-aveam că vinul are picioare. Sunt acele dâre uleioase care se formează la rotirea paharului și, cu cât sunt mai groase, cu atât procentul de alcool este mai mare.

Să nu credeți însă, că am scăpat ușor. După ce ne-a povestit despre vinurile care ajung să coste cât un voiaj în jurul lumii și despre cele 250 de milioane de bule care se află într-o sticlă de șampanie, dom’ profesor (de matematică, în primă instanță și acum pentru sommelieri) ne-a scos la lecție. Cei mai silitori și rapizi bloggeri au primit ca premiu o sticlă de vin din cele supuse degustării.

Hop on-hop off prin Mamaia și Constanța

Sâmbătă dimineață, în parcarea hotelului ne aștepta caleașca, sub forma unui autobuz etajat care ne-a plimbat pentru prima oară pe noul traseu hop on-hop off. Am străbătut Mamaia până în capătul de nord, apoi am intrat în Constanța. Din păcate, autobuzul nu dispune de ghiduri audio sau de conexiune WI-FI. Promisiunea edililor este că până la 15 iunie să pună la punct o aplicație pentru telefonul mobil cu ajutorul căreia turiștii să vadă în timp real traseul și succesiunea autobuzelor. Și, poate, vor rezolva și problema conexiunii la internet.

Plimbarea a fost reconfortantă, singurii care ne-au deranjat fiind copacii de pe marginea drumului care, dacă nu eram atenți, ne „mângâiau” cu crengile stufoase. Surpriza noului traseu estival este stația din Portul Constanța, zonă inaccesibilă până în 1989, iar acum, greu accesibilă pietonal.

Aici ne-am oprit și noi, la Pavilionul Regal sau Cuibul Reginei, cum mai este cunoscut în Constanța. O înfocată iubitoare a mării, Regina Elisabeta a primit cadou de la Regele Carol I o casă mică sub formă de vapor, chiar în port. De aici, suverana privea și saluta navele care veneau sau plecau.

week-end la Mamaia
Bonus pentru bloggeri – Bricul Mircea

Casa a fost refăcută după un incendiu, iar astăzi toți putem admira de la înălțime orașul Constanța. Cea de a doua oprire și ultima, am făcut-o la intrarea în Parcul Arheologic din Constanța, pe bulevardul Ferdinand.

Constanța Walking Tour cu Diana Slav

De aici ne-a preluat Diana și, preț de două ceasuri am descoperit istoria milenară a cetății Tomis. Am făcut cunoștință cu  multiculturalitatea orașului, arhitectura, lăcașele de cult ale celor trei religii, cu cea mai îngustă , dar și cu cea mai scurtă stradă din oraș.

week-end la Mamaia

Am admirat clădirile cu încărcătură istorică, dar și pe cele cu povești picante și o mulțime de atracții turistice. Dacă aveți drum la mare, nu ratați plimbarea cu Diana. Și chiar, dacă nu credeți, pe lângă faptul că e fantastică, mai e și gratis.

Socializare off line Gala SuperBlog

Seara de sâmbătă s-a încheiat cu decernarea premiilor și cu o mică petrecere la restaurantul hotelului apoi pe plajă. Eu am participat doar la primele două, din motive de încălțăminte necorespunzătoare în care intră nisip. Dragi oameni de afaceri care închiriați șezlonguri pe plajele din Mamaia, poate vă învredniciți să instalați și niște podețe de lemn care să faciliteze accesul! Scuzați, paranteza, dar era necesară!

week-end la Mamaia

Mărturisesc că n-am mai fost printre atâția oameni pe care nu-i cunoșteam, din primul an de facultate.

week-end la Mamaia

Iar când a trebuit să spun două vorbe la microfon, parcă nici nu mai știam să vorbesc. Dar am scăpat repede de emoții și m-am bucurat că am cunoscut oameni minunați, dedicați pasiunii pentru scris. Mi-am făcut prieteni noi și prefer să nu îi numesc, nu cumva să ratez vreunul și să se supere. Am început proiecte noi, la care nici nu visam și aștept ediția din toamnă.

Pentru mine a fost o experiență fantastică. Voi cum petreceți un week-end la Mamaia?

 

2 Comments

    • Almona Calatoreste

      Mulțumesc, Angela. Atâtea lucruri s-au intâmplat într-un week-end pentru prima oară, că m-au copleșit! Iar acum sunt atâtea proiecte că nu mai știu cum să mă împart Abia aștept să ne întâlnim în toamnă!

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.