Un dar cât 50 de ani de iubire
Îmi plac darurile. Să le primesc și să le ofer cu drag. Cu sau fără vreo ocazie specială. Fiecare dar primit este o pentru mine o bucurie nemărginită pentru că, împreună cu el am primit dragostea celui care mi le-a oferit. Există însă niște daruri speciale. Unice. Daruri care au strâns în ele nici mai mult, nici mai puțin de 50 de ani de iubire. Iubirea părinților mei. Iar astăzi, darul meu pentru ei aș vrea să fie…
Un dar cât 50 de ani de iubire
Ce cadou aș putea să le fac la nunta de aur? Știu că orice aș alege, i-ar face fericiți și le-ar umple ochii de lacrimi. Pentru simplul motiv că vine de la mine. Însă îmi doresc să le ofer ceva deosebit. Și cred că știu. Ceva ce nu îmi aduc aminte să mai avut de când am apărut eu. O ieșire în doi. Doar ei doi, departe de toți și de toate. Mă gândesc să le ofer un city break în Atena. Este orașul la care au visat amândoi. Paradoxal, tatăl meu, un veritabil lup de mare, a debarcat în Pireu de nenumărate ori. Dar timpul scurt nu i-a permis să ia la pas străduțele Atenei ori să urce pe Acropole. Iar mama le-a văzut doar în poze.
Trebuie doar să-i conving să meargă. Dar am și pentru asta un plan. N-aș vrea să-i pun în fața faptului împlinit, dar nici să-i convoc la „o discuție serioasă” în care să întoarcem pe toate fețele oferte city break. I-aș aborda pe rând întrebându-i dacă le-ar plăcea să petreacă la Atena câteva zile doar ei doi și le-aș expune următoarele argumente:
Pe lângă istoria fascinantă, Atena are o mulțime de locuri romantice
Lycabettus
În cel mai înalt punct al Dealului Lycabettus se află capela Agios Georgios despre care se spune că a fost construită pe locul în care, în antichitate, se afla Templul lui Akreos Zeus. După o ascensiune cu funicularul, aici ar putea să își reînnoiască jurămintele. Apoi să ia cina la restaurantul din apropiere în timp ce soarele apune peste Golful Saronic.
Un pavilion din Grădinile Naționale
La câțiva pași de Parlamentul Elen unde în fiecare duminică are loc Marea Schimbare a Gărzii și evzonii dau onorul la Mormântul Eroului necunoscut, se află Grădinile Naționale, fostele grădini regale. Regina Amalia a Greciei a lăsat moștenire un loc superb, plin de mici pavilioane înconjurate cu flori.
Templul lui Poseidon de la Cap Sunion
Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice de lângă Atena este Templul lui Poseidon de la Cap Sunion. Deși nu le place aglomerația, n-ar trebui, totuși, să rateze unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare.
Terasa de pe acoperișul unui hotel
Chiar la vârsta senectuții, te poți bucura de o seară în doi pe o terasă sub cerul înstelat, privind Parthenonul. Însă pentru asta ar trebui să arunc o privire peste numeroasele hoteluri Christian Tour din Atena.
Pas în doi prin Orașul Zeilor
Ar putea să petreacă momente de neuitat în cartierul Anafiotika. Atena are o mulțime de locuri pe care le vizitează milioane de turiști. Dar are și multe comori ascunse. La umbra Acropolei, se află cartierul construit în stil Cycladic de zidarii și tâmplarii din insula Anafi. Ca multe alte locuri în care s-au stabilit locuitori din alte zone ale Greciei, satul din secolul al XIX-lea, cartierul de astăzi, a luat numele Anafiotika. Sau ar putea petrece o după-amiază pe o bancă, respirând liniștea mării.
Iubitori de muzică grecească amândoi, cu siguranță ar găsi cel mai frumos local în care să deguste specialitățile locale pe ritmuri de rembetika. Muzica tinereții lor, atât de asemănătoare cu american blues.
Apoi le-aș da cadoul meu pentru cei 50 de ani de iubire: un city break Christian Tour. Numai că există un mic impediment la planul meu perfect: plecarea prematură într-o altă călătorie a tatălui meu.
Dacă părinții voștri mai sunt împreună după 50 de ani de iubire, ce dar le faceți?
Articol scris pentru competiția SuperBlog – Proba 2
2 Comments
Angela Tudose
Ai reușit să mă emoționezi, aproape de lacrimi și lăsând deoparte scopul conceperii acestui articol, romatismul….Doamne!!! Frumos gândul tău ce merge spre părinți
Almona Calatoreste
Mulțumesc, Angela! Indiferent de vârstă, atâta timp cât părinții sunt în viață, noi suntem copii.
În ochii lor nu creștem niciodată. Rămânem acei copii de care trebuie să aibă grijă, pe care trebuie să îi protejeze și să-i susțină.
Iar dacă noi îi uităm câteodată, ei niciodată.