Tarator – supa rece de castraveți
Cea mai mare provocare pentru orice gospodină este să gătescă ceva într-o zi caniculară. La peste 35 de grade afară ultimul lucru la care te gândești este să aprinzi aragazul sau cuptorul. Totuși, putem pregăti la rece ceva ușor, rapid și gustos care nu este salată și nici supa rece spaniolă din roșii, gazpacho. Este Tarator, o supă bulgărească, din castraveți.
Tarator – supa rece de castraveți
Vă propun o supă rece bulgărească pe care am apreciat-o într-una din mini-vacanțele petrecute în Veliko Tarnovo.
Ingrediente
400 g iaurt 10% grăsime
400 ml apă rece
1 castravete mare dat pe răzătoare, după ce în prealabil am îndepărtat semințele
2-3 căței de usturoi zdrobiți (după gust, puteți pune mai mulți sau mai puțini)
sare, piper, mărar
ulei de măsline
Mod de preparare
Punem iaurtul într-un bol mare și adăugăm castravetele ras și bine stors de lichid, usturoiul zdrobit, sare, piper și mărarul tocat mărunt. Se adaugă apă până compoziția ajunge la consistența unei supe. Se lasă să se odihnească și să se întrepătrundă aromele.
Înainte de servire se picură puțin ulei de măsline pentru decor.
Tips
Puteți folosi orice altă plantă aromată pentru un plus de savoare. Eu pun întotdeauna oregano sau cimbrișor.
Poftă bună!
6 Comments
Angela Tudose
Yuhuuu!!!! ce idee bună pentru zilele astea! Merci de pont!
Almona Calatoreste
Cu drag. Și eu am făcut astăzi.
Adriana Ivan
Încerc să fac cât mai multe salate și sandvișuri. Voi salva și rețeta ta.
Almona Calatoreste
Și la mine salatele sunt de bază. Dar de când am descoperit supele reci, le-am introdus în meniu.
Ruxandra
Ce drăguț! Eu nu am niciun chef să stau să gătesc când e cald, o să încerc și eu rețeta dar cu iaurt de soia, să văd ce iese 🙂
Almona Calatoreste
Cu iaurt din soia n-am încercat. Mie soia îmi face rău și mă feresc de ea cât pot.