restaurantele tematice
Guest Post

Restaurantele tematice si importanta lor – guest post

Restaurantele tematice, spaniole, italienesti, portugheze, mexicane, japoneze, chinezesti ori nemtesti sunt deja o obisnuinta in orasele patriei. Nu doar in Bucuresti, unde, datorita dimensiunilor orasului, gasim aproape orice tip de restaurant, ci si in alte orase unde poate nu te-ai astepta sa gasesti asa ceva. Care e faza cu ele si de ce sunt atat de importante? Pai …

Restaurantele tematice si importanta lor

Restaurantele tematice te ajuta sa retraiesti amintirile din tarile respective. Un restaurant grecesc din Bucuresti te ajuta sa revii, pentru o seara, in Grecia. Fara sa insemne ca mancarea trebuie sa fie proasta, dimpotriva, uneori poti trece cu vederea unele stangacii daca atmosfera este cea corecta. Din acest punct de vedere, restaurantele chinezesti au o mare problema, pentru ca-n majoritatea cazurilor sunt foarte kitsch-oase visual. Pline de chinezarii, as zice.

Restaurantele tematice sunt foarte bune pentru diversitatea culinara personala. Daca toate restaurantele ar avea aceleasi preparate, ar insemna ca tu vei manca aproximativ acelasi lucru in fiecare zi si-n fiecare saptamana. Hai sa mancam divers, chiar daca preparatul de baza este deseori acelasi (carnea de pui, de pilda).

Restaurantele tematice sunt utile pentru ca atrag oameni asemanatori. In strainatate romanii se aduna la restaurantele tematice cu specific romanesc. La fel si asiaticii ori arabii. Nu inseamna ca tu le poti testa, ca neroman, neasiatic ori nearab. Inseamna, insa, ca la un restaurant romanesc vei gasi un public 80% diferit de publicul gasibil la restaurantul Italian. Daca iti doresti sa cunoasti oameni diferiti, restaurantele tematice sunt o solutie chiar buna.

Restaurantele tematice sunt bune si pentru a putea compara astfel de restaurante intre ele. Ce diferenta este intre un restaurant chinezesc din Romania, unul din Germania, unul din Franta si unul din Belgia? Dar intre un restaurant chinezesc din Bucuresti, unul din Timisoara si unul din Cluj? Dar intre un restaurant romanesc din Franta, unul din Italia si unul din Germania? In plus, daca ai fost in tara respectiva, restaurantele tematice ale acelei tari vor fi privite cu alti ochi. De pilda, dupa ce am fost in Turcia vad altfel restaurantele turcesti si incerc de fiecare data sa regasesc atmosfera traita acolo. Nu am reusit inca s-o regasesc pe deplin.

Restaurantele tematice au fost printre cele mai afectate de inchidere. Pe langa faptul ca unele nu aveau terasa, fiind gandite astfel (atmosfera locala poate fi transpusa mult mai usor in spatiu inchis), mai vorbim si de anularea principalului lor atu. De ce te duceai sa mananci mancare chinezeasca de la restaurantul sofisticat si scump X in loc s-o mananci de la fast-food-ul chinezesc de mall?

Raspuns corect: pentru atmosfera, pentru serviciile oferite. Cand ambele fac acelasi lucru, iti livreaza mancarea acasa, pretul deseori la jumatate al fast-food-ului devine o piedica importanta pentru restaurantele tematice clasice. Sa nu mai vorbesc de problema transportului: pana acum nu mi-a transportat nimeni o supa iute-acrisoara, specific chinezeasca, atat de fierbinte la mine acasa incat sa spun ca e precum cea din restaurant. Iar daca-mi incalzesc mancarea primita deja mi-a pierit toata pofta.

Emil Călinescu și Almona călătorește la Gala SuperBlog 2019

Cu Emil Călinescu la Gala SuperBlog 2019

Astept si parerea voastra legata de restaurantele tematice. Astept si povestiri misto, experiente placute sau nu traite in astfel de restaurant. Eu sunt Emil Calinescu, detin 11 bloguri, printre care unul de fotbal, unul de carte, unul de film, unul politic si, bineinteles, unul de mancare. Multumesc Almonei pentru gazduire, la multi ani blogului ei si la multi ani tuturor cititorilor de bloguri.

Emil Călinescu deschide seria de guest-posts din luna Ianuarie și îi mulțumesc din suflet. Dacă ar fi să cer un sfat despre un restaurant din București sau din țară, ori despre un spectacol de teatru, primul pe care l-aș aborda ar fi Emil.

Călătorește! Banii se întorc; timpul, niciodată.

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.