
Prăjitură rapidă cu biscuiți și iaurt
Bun găsit, dragii mei! După Crăciun, n-am mai făcut ceva bun, mai bine spus ceva dulce. Checul pufos și aromat a avut un succes enorm, dar voiam o prăjitură rapidă fără coacere, simplă și gustoasă. Am răscolit prin rețetele grecești și am găsit o prăjitură pe care o primeam deseori ca desert din partea casei.
La tavernele grecești, desertul vine ori sub formă de fructe de sezon (pepene roșu, cireșe, nectarine), ori sub formă de prăjitură ușoară și răcoritoare.
Prăjitură rapidă cu biscuiți și iaurt
Ingrediente
Blatul
Pentru blat, avem nevoie de 300 g de biscuiți sfărâmicioși. Eu am folosit biscuiți Fitness, simpli. Puteți folosi biscuiți cu cacao, biscuiți cu unt sau biscuiți de casă rămași prin cămară. Mai avem nevoie și de 100 g unt topit și de o lingură de zahăr brut. Se poate folosi și margarină, dar este mai gustoasă cu unt. La fel cum putem folosi și zahăr tos obișnuit. Însă zahărul brut e mult mai sănătos.
Crema
Pentru cremă, avem nevoie de 800 g iaurt 8-10% grăsime, coaja de la o lămâie și 4 linguri de miere. Dacă vi se pare prea complicat, vă puteți opri aici. Iaurtul cu miere și nuci este este cel mai rapid și mai la îndemână desert pe care îl puteți prepara.
Noi mergem mai departe cu modul de preparare
Cu ajutorul robotului de bucătărie, sfărâmăm biscuiții până când ajung la consistența unui nisip grunjos. Ca acela de pe plajele din Grecia care nu se lipește și face masaj la tălpi.
Răsturnăm biscuiții într-un castron, punem zahărul și încorporăm untul. La final trebuie să avem o compoziție ca un nisip ud. Dacă vreți, puteți încerca să faceți un castel.
Într-un alt castron, amestecăm iaurtul cu mierea și coaja de lămâie apoi construim desertul.
Prăjiturile din Grecia care se oferă la taverne au un strat de blat și unul de cremă. Eu am adaptat rețeta și am pus câte două straturi din fiecare.
Într-un vas de Yena am pus jumătate din cantitatea de biscuiți și am presat bine cu lingura ca să nu împrăștie. Peste biscuiți, am pus jumătate din cantitatea de cremă. Pentru ca acesta să se întindă frumos și uniform, puneți grămăjoare pe toată suprafața.
Al doilea strat de biscuiți se presară în ploaie ca să nu tulbure crema de dedesubt. Apoi se întinde ultimul strat de cremă.
Puteam lăsa prăjitura așa cum este, dar pentru un aspect mai plăcut și un gust desăvârșit, am completat cu un strat de gem în care am stors puțină zeamă de lămâie. Se poate folosi orice gem vă place: de căpșune, de caise, de prune, de gutui. Iar dacă vreți să vă impresionați musafirii puteți pune jeleu.
După ce a stat în frigider preț de două ore se taie și servește. Este o prăjitură rapidă fără coacere, parfumată și răcoritoare.
Dacă rețeta ți se pare interesantă, dă-i share pe Facebook să afle și prietenii tăi. Și nu uita să te abonezi la news-letter ca să nu pierzi niciun articol pe care îl public. Ne vedem și pe Intagram.


21 Comments
Tudose Angela
Mmm looks taste! 🙂 Putem face schimb de rețete să știi! Mă rog… eu mă pricep mai bine la pește…
Almona Calatoreste
Da, facem. Mie îmi place peștele. Mai ales cel de apă sărată.
Andrada
Vai de mine cum arată! Curcubeu pe ceru’ gurii!
Almona Calatoreste
Daaa. Iar vara este o încântare. După o zi de plajă, este perfectă să te răcorești.
Din Cartier
Incerc sa ma tin departe de dulciuri, dra mi-ai facut o pofta de imi vine apa in gura.
Larisa
Sunt binevenite prajiturile fara coacere. O prajitura pe care ti-o recomand, este putin mai neobisnuita denumirea dar iti garantez ca iti va placea – Prajitura cu foi de bulion.
Almona Calatoreste
O făceam când eram în liceu, dar am pierdut rețeta.
Almona Calatoreste
Din când în când, o poftă, merge.
Mirela-Carmen
Almona!!! Ce bine arata prajitura ta! Mi-ai facut o pofta de-mi vine sa ma apuc la ora asta de gatit. Si este doar 10 seara 🙂
Almona Calatoreste
Perfect. Iei mâine la pachet și-ți faci colegii praf
Dream big little girl
Ce bine arata! Seamana cu un cheesecake, nu?
Almona Calatoreste
Cam așa ceva. Numai că în compoziția de brânză pentru cheese-cake se pune și ou și atunci trebuie coaptă.
ana
hmmm ce bine suna
Almona Calatoreste
Să vezi și cum dispare din tavă…
Simona
Ce simplu e de facut. Perfect pentru mine. O s-o incerc neaparat. Merci de reteta!
Almona Calatoreste
Cu drag. Ador lucrurile simple. Refuz să stau 3 zile în bucătărie pentru ceva care dispare în 3 minute.
Izabella Stefania Stoica
Imi ploua in gura! :)))
Almona Calatoreste
S-o faci la vară, să vezi ce bună e!
Almona Calatoreste
Te cred.
Alima
Trec reteta pe lista mea, in weekend am de gand sa o prepar
Almona Calatoreste
Wow! Să-mi spui cum a fost!