Orașul Brașov văzut de Sus
Timp liber,  SuperBlog

Cristian Lucian alias Cluc – Comice și haioase

Întâlnirea cu Cristian Lucian alias Cluc, a fost una dintre cele mai amuzante. Așa cum ați aflat din interviul anterior, există pe Facebook un grup al superbloggerilor. Într-o zi, în care așteptam cu sufletul la gură notele unei probe și dădeam continuu refresh paginii unde se afișau pe rând, l-am văzut pe Cluc în fruntea clasamentului, pe primul loc, cu peste 1000 de puncte. Simultan, pe grupul cu pricina, cineva a remarcat că și punctajul și locul în clasament „dau cu virgulă” și au început miștourile. Dintr-o eroare, i se trecuse de două ori nota la o probă. Ce a fost și mai comic și haios, că el nici n-a știut. A aflat toată tărășenia pe grup. Până s-a dezmeticit el, eroarea fusese remediată. Vă invit astăzi să îl cunoașteți pe unul dintre cei mai experimentați participanți în competiția Superblog.

Almona călătorește: Cititorii îți savurează scrierile, însă, chiar dacă n-o spun, mor de curiozitate să afle cine se află in culisele blogului Cluc24comicesihaioase. Povestește-ne mai multe despre tine!

Dețin în prezent trei bloguri active. Primul blog a fost Cluc24 pe platforma wordpress.com în care descriam ceea ce se întâmplă în jurul nostru, despre oameni și viață. Mi-a placut cum a ieșit și atunci mi-am făcut un blog și pe blogspot.ro, numit Cluc24comicesihaioase unde inițial mi-am propus să scriu despre ceea ce este pozitiv în viața oamenilor, bancuri, imagini comice. În prezent am și un blog pe domeniu propriu, Mendre. Aceste trei bloguri au participat, pe rând la competiția SuperBlog.

Bricul Mircea

În viața de zi cu zi, observ oamenii care-mi inspiră ideile și lucrez la o companie multinațională, inginer în domeniul tehnic.

De unde a apărut Cluc? De la Cristian Lucian.

Ai fi putut foarte bine să-ți împărtășești ideile pe o rețea de socializare, pe forumuri sau pe bloguri colective. Ce anume te-a determinat să alegi calea unui blog personal?

Am preferat să fiu eu însumi, iar ideile să fie unele originale. Îmi place să studiez și să re(descopăr) anumite concepții, principii în general și să împătăsesc prin mesajele mele sub formă de ironie sau de întâmplări comice, uneori realitățile triste din viața de zi cu zi.

 

Când am decis să fac blogul nu știam nimic despre blogging. Am întâmpinat o mulțime de dificultăți. Dacă ți-ar cere cineva un sfat să-și facă sau nu un blog, ce argumente i-ai aduce pro și contra?

Blogul este imaginea publică a celui care se află în spatele unui ecran, chiar dacă distanța dintre blogger și cititor poate fi una mare. Cel mai greu este primul articol și implicit, primul cititor. Important este ca pe blog să fii tu însuți și trebuie să fii conștient că numărul receptorilor mesajelor sunt mai mulți decât cei care-și oferă un feedback.

Este uimitor să afli că îți citesc articolele chiar și persoanele cu care relaționezi în viața profesională. Și dacă ești atacat sau criticat, înseamnă că ceea ce ai scris are un impact semnificativ asupra celui care comunică cu tine.

Pentru mine, SuperBlog a început în joacă. O provocare căreia i-am spus „de ce nu”? Cum a fost pentru tine prima întâlnirea cu deja celebra competiție de blogging?

Aflasem de SuperBlog când am citit un articol de pe un alt blog, unde blogger-ul apreciase premiile și competiția. Curios din fire, am căutat pe internet după cuvintele combinate “super” și “blog”, ajungând pe site-ul aferent. Era în septembrie și tocmai începea o nouă stagiune. Am văzut cerințele, pe atunci nu le-am înțeles în totalitate dar m-am înscris. Apoi am ajuns și pe pagine de Facebook de la SuperBlog, unde am aflat și alte informații utile.

Țelul meu inițial a fost să fiu în primii 50. Am reușit.

Cristian Lucian Superblogger

Ai participat de 8 ori la competiția SuperBlog. Povestește-ne cum ai crezut că va fi și cum a fost in realitate.

Am crezut că este o competiție bazată doar pe inspirație și corectă. Așa este deși, mereu sunt cîteva “jurii” care nu înțeleg prea bine pentru ce se află în postura respectivă. La o jurizare a blogger-ilor, apare în mod normal subiectivismul, nu atât legat de anumite persoane cât de stilul apropiat al celui care juriziează. La fel și la companiile care au membri în juriu, pentru că unii vor o laudă excesivă a firmei, alții se bazează pe factorul uman și pe inspirație și realitate. Eu nu voi copia alt stil, deci sanse de a mă plia pentru fiecare probă este mult prea… departe.

Competiția în sine este interesantă și aduce plus valoare online-ului și blogging-ului. Felicitări tuturor celor implicați!

S-a întâmplat să simți că locul tău nu e acolo? A fost un moment care să te pună în dificultate și să îți dorești să abandonezi?

În fiecare ediție am avut intenția să abandonez pentru că am considerat că am fost nedreptățit. Mereu am avut această impresie de cel puțin două ori pe parcursul ediției respective. Cel mai rău a fost la ediția când cele două “supărări” au fost la ultimele două probe, ceea ce m-a dezavantajat în clasamentul final.

Eu am un principiu, analizez problemele, decid și apoi îmi îmi pun în aplicare decizia, indiferent de consecințe și merg până la capăt, fără a abandona.

Care consideri că este cea mai mare realizare a ta personal și a blogului tău, in special, în urma competiției?

Poate am devenit mai cunoscut, dar sigur am legat prietenii ceea ce înseamnă foarte mult.  SuperBlog este o mare familie de Super Prieteni!

Din postura de integralist Superblog, ce sfaturi i-ai da concurentului Cristian Lucian la prima participare?

Tocmai am vorbit cu Cluc Cristian și i-am spus să se înscrie în noua ediție că cine știe ce va fi în continuare. Să nu fie dezamăgit pentru că niciodată nu va fi totul… albastru, ca un cer senin. Dacă viața ar fi ușoară, am avea impresia că suntem în Rai!

Ai o fotografie preferată, care crezi că te reprezintă cel mai bine și te pune în valoare?

Poza mea preferată după care sunt uneori recunoscut este cea de pe profil, cu cățelușul de pluș. Când l-am ales, a fost pentru o scurtă perioadă de timp dar parcă aș pierde un prieten, dacă l-aș înlocui. Am supraviețuit împreună, mult timp!

Poza cu orașul natal, Brașov este încă o imagine care mă reprezintă, fiind chiar poza emblemă a blogului Mendre.

Călătoria cu bricul Mircea pe Marea Neagră, în anul 2016, cu ajutorul BlogalInitiative a fost un moment care mi-a rămas ca o amintire dragă. Câștigasem un concurs și am fosr blogger partener la Regata Marilor Veliere unde mi-am făcut poze cu toate velierele din portul Constanța participante la competiție.

Jucărie de pluș

Să vorbim un pic și despre proiecte. Ai în derulare sau te gândești la un nou proiect? Face parte din planurile tale o nouă participare în competiția de blogging creativ?

Am în gând un nou proiect, adică un nou blog pe domeniu propriu, care să fie în strânsă legătură cu literatura, cu filmele. Sper să reusesc să-i pun bazele în acest an. Va fi un blog pur și simplu pentru suflet, de pasiune.

Dacă problemele și sănătatea îmi vor permite, voi participa în continuare la competiții, cu speranța că va fi mai bine și cu gândul revederii cu cei care se află în spatele ecranelor.

Un super-blogger nu poate lipsi de pe rețelele sociale. Dacă vreți să-l cumoașteți și mai bine pe Cristian Lucian alias Cluc, îl găsiți pe Facebook, Instagram, Twitter și Google+

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.