Constante și variabile în competiția SuperBlog
După o iarnă care a semănat mai mult cu o primăvară timpurie, a venit vremea ca primăvara autentică să se instaleze peste tot. Și odată cu ea să înceapă competiția Spring SuperBlog 2020. Ediția de primăvară este sora mai mică a ediției din toamnă care are atât de multe probe, că parcă nu se mai termină. Dar nu despre asta vreau să vă vorbesc, ci despre constante și variabile în competiția SuperBlog.
Constante în competiția SuperBlog
SuperBlog este cea mai longevivă și cea mai faină competiție de blogging creativ din 2008 încoace. Eu am aflat despre ea abia acum doi ani și de atunci am devenit și eu una dintre constantele SuperBlog. Dar s-o luăm pe rând.
Regulamentul
Potrivit regulilor scrise de organizatori și modificate de-a lungul timpului la solicitarea participanților, în competiție poate intra orice posesor de blog în limba română, scris cu sau fără diacritice, pe domeniu propriu sau pe subdomeniu, cu o vechime de 3 luni și cel puțin 20 de articole publicate. Deținătorul blogului trebuie să aibă minimum 16 ani împliniți că, deh, capacitate excercițiu și GDPR.
Bloggerii concurenți
Odată ce ai scris articolul prin care își anunți participarea la competiția SuperBlog, ai completat formularul de înscriere și ai fost acceptat, ești concurent cu acte în regulă. Depinde numai de tine dacă vrei să fii o prezență constantă (adică să participi la toate probele) sau variabilă (adică să scrii când și mai ales dacă ai chef). Iar dacă nu câștigi trofeul SuperBlog din prima, ai toate șansele să devii blogger veteran.
Sponsorii
Fără ei, nu se poate. Sunt o prezență constantă și pun la bătaie premii în bani, vouchere de cumpărături sau produse faine. Ne dau mult de furcă mai ales când brief-ul e întunecat și neîndestulător, iar cerințele tehnice te fac să te uiți cruciș. Dar, de-aia se numește competiție de blogging creativ. Să te pună la grea încercare și să-ți forțezi limitele imaginației.
Jurații
Cele mai controversate personaje din toate timpurile. Sunt mână-n mână cu sponsorii. Pe parcusul competiției, li se mai spune și înjurați. Stau ascunși în spatele ecranelor și diseacă articolele. Dacă ai pus virgula unde nu trebuie, te taxează. Dacă n-ai pus linkul unde a spus sponsorul, te altoiește la notă ș.a.m.d. Ingrată sarcină! Unii sunt mai indulgenți și se fac că nu văd că ai plasat virgula între subiect și predicat. Sau că n-ai respectat limita de cuvinte. Dar, nici fără ei nu se poate și nici sarcina lor nu e de invidiat.
Bloggerii parteneri
Aceștia sunt aliații concurenților. Îi ajută cu sfaturi, dau din casă cum au abordat ei competiția și au câștigat premii sau chiar trofeul. Te scot din ceață când ai intrat în așa hal, că nu te mai găsește nici Google.
Premiile și trofeul
Fiecare sponsor pune la bătaie cel puțin un premiu. Unii pun și mai multe. Bloggerii care urcă pe podium, primesc premii suplimentare, iar câștigătorul duce acasă trofeul SuperBlog.
Galele SuperBlog
Tot ce-i frumos se termină repede. După ce a ieșit fum din tastaturi și mirosul de creier încins devine insuportabil, vine vremea să iasă flăcări și din călcâie. Dezlănțiurea cu muzică și dans se petrece în locuri bine alese de organizatori, iarna la munte și primăvara la mare. Până la ora publicării acestui articol, nu se cunoaște locul de desfășurare al Galei Spring SuperBlog 2020. Cred că îl ține secret….
Claudia
Cine este Claudia? Este principala constantă în competiția SuperBlog. Organizator, mama răniților, paratrăznet când bloggerii scot istericalele din bandulieră, mediator între bloggeri, sponsori și înjurați. Pe parcursul desfășurării ostilităților o vei cunoaște sub numele de Claudieeeeeeeeee, se vede?
Variabile în competiția SuperBlog
Blogurile
Fiecare participant se înscrie în competiție cu un singur blog. Numai că unii au mai multe. Iar alții au atât de multe, încât atunci când se pune problema participării apare eterna întrebare: Eu cu ce blog mă înscriu.
Probele
Au strânsă legătură cu sponsorii și variază în funcție de sezon. În sezonul de toamnă cca. 26 – 28, iar în sezonul de primăvară cca. 16 – 18. Nicio probă nu seamănă cu alta, iar astăzi poți să scrii despre bijuterii și peste două zile despre accesorii auto. Peste alte două zile despre proiecte de case, ca apoi să trebuiască să faci ca iepurașul.
Notele
Cea mai mare jelanie e când vin notele. De astea sunt responsabili jurații. Cea mai mică notă e 10 (din oficiu) și cea mai mare 100. Între ele, punctajele variază între 20 și 99. Unde 99 poate să însemne probă câștigată și premiu sau poate să fie unghie în gât că ești la un punct sub premiu. Și aici intervin contestațiile.
După cum vezi sunt mult mai multe constante decât variabile în SuperBlog. Dacă vrei să vezi pe viu cum este, vino și tu în competiție!
Eu voi fi acolo în perioada 1 Martie – 23 Aprilie 2020. Ținem aproape pe Facebook și Instagram.
6 Comments
Diana
Mult mult succes! Sper să ne vedem iar la gală 🙂
Almona Calatoreste
Mulțumesc, la fel! Care Gală? Unde?
Mona
Mult, mult succes! Sper să fii finalistă, în primul rând și mi-aș dori să te văd și pe podium
Almona Calatoreste
Mulțumesc, Mona. Sincer, și eu îmi doresc.
Roxana Trandafir
Imi place tare mult abordarea, e una inedita si frumoasa. Tot la fel sa scrii si o sa ajungi departe. Succes deplin.
Almona Calatoreste
Mulțumesc, Roxana. M-am jucat un pic. Mult succes și ție.