Cazare în Syros la Peter & Tony Rooms
La Peter & Tony Rooms în Galissas, am petrecut zece zile de vis într-o cameră cu vedere la mare care mi-a depășit toate așteptările.
Când am început să caut cazare în Syros, am pus pe listă câteva lucruri la care nu voiam să renunț cu niciun chip.
Am vrut neapărat cazare în Galissas pentru că este cea mai dezvoltată localitate de pe insulă, după capitala Ermoupoli. Are și cea mai lungă plajă cu nisip și, spre deosebire de anul trecut când doar am zărit plajele din Milos și Sifnos, acum voiam să recuperez.
Am vrut o cameră cu vedere la mare, dar de-adevăratelea, nu pieziș, nu după colț sau printre crengi.
Și neapărat, o cazare cu mic dejun. De ce? Păi pentru că pur și simplu nu mai voiam să pierd vremea cu plimbat prin supermarket cu masca pe bot și stat la rând să intri unul câte unul.
Evident, cel mai important, la un preț rezonabil.
Dintre toate unitățile de cazare pe care le-am trecut în revistă, Peter & Tony Rooms întrunea toate condițiile de mai sus.
La fața locului, am descoperit și alte avantaje pe care nici nu le bănuiam.
Cazare în Syros la Peter & Tony Rooms
Autobuzul ne-a lăsat în fața unei taverne și după următoarea, am văzut copacul din fața pensiunii pe care îl luasem ca punct de reper din pozele de pe booking. Știam că stația de autobuz este aproape, dar chiar nu mă așteptam să urcăm în el direct din pat. Prima bilă albă.
Tony și soția sa, Christina, ne-au primit cu zâmbetul pe buze și cu sticlă mare cu apă rece. Christina ne-a condus la etaj unde se află toate cele șase camere ale pensiunii. Două au vedere la mare, iar celelalte către sat. Ne-a dat harta insulei și ne-a povestit despre locurile pe care am putea să le vedem. S-a retras repede, nu înainte să ne spună că dacă avem nevoie de ceva, să cerem. Am cerut un uscător de păr și l-am primit în mai puțin de 5 minute. Câteva zile mai târziu, am primit și o umbrelă pentru balcon. A doua bilă albă.
Încă din stradă, am văzut că pozele de pe booking nu mai sunt de actualitate. Pensiunea este albă cu obloane albastre, exact ca o casă cicladică veritabilă, iar la parter se află un snack-bar și un magazin de îmbrăcăminte, articole pentru plajă și suveniruri.
Nici interiorul n-are vreo legătură cu fotografiile de prezentare.
Am găsit o cameră mare, luminoasă, veselă, curată, decorată simplu, dar cu mult bun gust.
O terasă superbă, cu masă și scaune și două șezlonguri la soare. Un frigider puțin mai mare decât un minibar, o cană pentru fiert apa pe care nici n-am atins-o și habar n-am dacă funcționa, precum și un televizor cu ecran plat care a funcționat doar ca să ascultăm muzică.
În dulapul de haine, mărișor și bine organizat, erau pilote și perne suplimentare și seiful pe care am reușit să-l blochez fără mult efort. Noroc că nu apucasem să pun nimic în el. Nici n-a fost cazul pentru că în prima săptămână am fost singurii turiști, iar curățenia o făcea Christina. Zilnic, temeinic, iar la fiecare trei zile a schimbat lenjeria și prosoapele. Încă o bilă albă.
Spre deosebire de alte cazări în Grecia, aici erau plase contra insectelor atât la ușa de la balcon, cât și la geamul de la baie. Suplimentar, am avut și un aparat contra țânțarilor, pe bază de lichid.
Nici baia n-a fost mai prejos. Eu sunt obișnuită cu băile grecești, minuscule și din care, dacă nu ești atent, se revarsă apa peste tot. Nici vorbă de așa ceva. Cădița de duș ocupa toată lățimea peretelui, perdeaua ținea apa și scurgerea funcționa impecabil.
Poate nu mă crezi pe cuvânt, așa că dă click aici ca să te convingi.
Cazare în Syros cu mic dejun la Peter & Tony Rooms
Pe seară, Tony ne-a spus că servește micul dejun începând cu ora 8.00. În alte condiții, nu m-ar fi încântat, noi fiind extrem de matinale în vacanță. Însă plaja se află la doar 3 minute de mers lejer, iar autobuzele, pentru o eventuală plimbare, ajung în Galissas abia la 9.00 – 9.30.
Nefiind mic dejun bufet, mi-am făcut așteptări moderate și, cel puțin în prima zi, l-am lăsat pe Tony să mă surprindă.
Prima surpriză, cafeaua la alegere: grecească, filtru, espresso (scurt sau lung), capuccino (obișnuit sau freddo), frappe. Apoi suc de portocale proaspăt stoarse și cu multe cuburi de gheață.
Cât ne-am băut cafeaua, a copt niște croisante mari lângă care a adus unt, două feluri de gem și merenda (un fel de nutella). A urmat câte un sandviș cald cu șuncă și cașcaval. Și aici am avut de ales între șuncă de porc și șuncă de curcan. Ultimul fel de mâncare a fost un bol de iaurt cu miere. Și încă o cafea. Nici la bufet sau all-inclusive nu mi-aș fi pus atât în farfurie.
De a doua zi, nu l-am mai lăsat să aducă feluri de mâncare pe bandă rulantă. Mi-a pus dispoziție vitrina de la snack-bar de unde să-mi aleg ce vreau: plăcintă cu brânză, cu spanac, cu șuncă și cașcaval, cu cremă de vanilie, rulouri cârnați și o întreagă varietate de sandvișuri. În plus, Tony pregătește pe loc ouă sub toate formele (fierte, ochiuri, omletă simplă sau cu umplutură de brânză și/sau șuncă), pizza și salate. Oricât de cârcotaș ai fi, într-o săptămână ai posibilitatea să mănânci variat, fără să te repeți.
Într-una din zile, când termometrul se încăpățâna se urce spre 40 de grade, ne-am oprit la prânz pentru un suc și o salată. În bunul obicei grecesc pe care îl știu de ani de zile, după masă am primit desert pepene. Păi atât mi-a trebuit că am stabilit meniul pentru micul dejun de a doua zi: pepene cu brânză. S-a uitat Tony cam cruciș, dar n-a comentat. Atâta timp cât clientul dorește ceva, iar efortul lui nu este supraomenesc, totul se rezolvă.
În cazul în care am fi luat o cazare în Syros fără masă, aici am fi putut să luăm micul dejun zilnic, un prânz sau o cină ușoare, ca să nu mai vorbesc de cafea, răcoritoare, bere sau prăjituri.
Locul era plin de dimineață până seara târziu. Localnicii și lucrătorii sezonieri erau prezenți la cafeaua de dimineață și pentru ceva de mâncare în drum spre serviciu.
După 10 zile petrecute în Galissas, pot să spun că la Peter & Tony Rooms m-am simțit excelent și mi-am dat seama că se poate face turism de calitate fără prea mult personal, dar cu multă dăruire. Practic, de toată afacerea, cazare, snack-bar și magazin, se ocupau patru persoane: Tony, Christina, Margarita (fata de la bar care venea după-amiaza) și o cameristă care a venit în ultimele zile ale șederii noastre. Cred că nu greșesc când spun că omul sfințește locul.
Am plecat totuși cu o nedumerire. Nu știu cine este Peter. Cu prima ocazie, mă întorc și aflu.
Tu ce fel de cazare în Syros preferi?
3 Comments
anasylvi
Un articol de calatorie foarte fain, pe placul meu. Cred ca mi-ar placea mai degraba sa vizitez ceste locuri in extrasezon, eu nu sunt cu plaja sau aglomeratia. Sunt peisaje faine pe insula? Cred ca sunt ceva lucruri de vazut pe acolo. Un mic dejun din acesta descris de tine, cam cat costa?
Almona Calatoreste
Sunt peisaje foarte frumoase, iar capitala este o bijuterie arhitecturală. Foarte aglomerat nu este decât cel mult în week-end și când sunt mai multe zile libere legate. Eu am ajuns fix de Rusalii.
Nu știu cât costă exact micul dejun. Am văzut că unii îl oferă contra cost, între 8 și 10€/persoană. Ca idee, o cafea este între 1,5 și 2,5€, o plăcintă/rulou 1,7 – 2,2€, un sandviș 2 sau 3, un fresh de portocale 2,5€.
anasylvi
Multumesc pentru informatii!