Cazare în Sinaia la Hotel New Montana
Timp liber,  Vacanță în România

Cazare în Sinaia cu vouchere de vacanță la Hotel New Montana

Ce face omul când mai are câteva zile de concediu și un pachet întreg de vouchere de vacanță nou-nouțe? Normal, se gândește la o vacanță în România unde poate să le valorifice în termenul de valabilitate. Cum s-a făcut de-am ales o cazare în Sinaia la Hotel New Montana, vă povestesc în rândurile de mai jos.

Aventura cu tichetele de vacanță a început încă de când le-am primit. Le-am privit cu scepticism gândind că vor face cunoștință cu Marele Coș și își vor găsi sfârșitul la centrul de reciclare a hârtiei. Totuși, când totul părea că se desfășoară conform previziunilor (sumbre), hazardul a decis să joace Asul din mânecă. După ce am ratat un city-break la Sibiu din motive de turneu de tenis care a ocupat toate locurile de cazare, am prins, pe ultima sută de metri, o cazare de 4* la Sinaia.

Cazare în Sinaia cu vouchere de vacanță la Hotel New Montana

Cum vă spuneam în articolul O zi la Sinaia – ce facem, ce vedem, unde mâncăm, nu mai călcasem prin stațiunea montană de vreo 30 de ani. Și tot ce îmi aduceam aminte erau literele roșii de pe Hotel Montana.

Întâlnirea cu Montana – New Montana

Recepția

Se spune că prima impresie constituie un factor important în aprecierea pe ansamblu. Deși sunt genul care nu cade pe spate în fața luxului și modernismului, mi-au plăcut spațiile largi și foarte luminate. Locurile de relaxare sunt decorate cu flori artificiale dar nu respiră a kitch.

Cele două lifturi sunt spațioase, silențioase și niciodată nu m-am plictisit așteptând.

Barul nu l-am încercat, pentru simplul motiv că nu se fumează în interior.

 

Camerele

Când am făcut rezervarea, am solicitat o cameră cu balcon, din motive de fumat. Din păcate, agențiile primesc cele mai ieftine camere și, firesc, cele mai puțin dotate.

Așa că am primit una fără balcon, la etajul al treilea, cu vedere spre telecabină. După trei nopți, pot să spun că asta este singura diferență, confortul și facilitățile fiind aceleași:

  • pat dublu sau două paturi twin
  • măsuță cu scaune
  • TV LCD și televiziune prin cablu
  • Dulap de haine
  • Seif
  • Minibar (produse contra-cost)
  • Papuci
  • Cosmetice în baie
  • Internet WI-Fi
  • Room-service
  • Telefon

Camerele nu au aer condiționat, dar nici nu pot să spun că am simțit nevoia.

Dacă stau bine să mă gândesc nici în plimbările prin Sinaia nu am văzut unități de cazare cu aer condiționat.

Pentru că hotelul era destul de plin, am primit asigurări de la recepție că a doua zi ne vom muta într-o cameră cu balcon și vedere spre centrul stațiunii. Ceea ce s-a și întâmplat, fără să ne fie percepută vreo taxă în plus. Aparte de taxa de stațiune și pentru salvamont care se achită la check-out.

Camerele sunt mari, luminoase și foarte curate. Având în vedere că o noapte am stat într-o cameră și două într-alta, nu pot să spun cât de des se schimbă prosoapele și așternuturile. Însă curățenie se face zilnic și temeinic.

Centrul oraașului Sinaia, vedere de la Hotel New Montana
Vedere din balcon

Micul dejun se servește între orele 07.00 și 10.00 în restaurantul hotelului și pe terasă

De departe, cel mai bogat și variat mic dejun pe care l-am văzut vreodată.

În afară de sucuri care aveau un pronunțat gust de prafuri, toate celelalte produse au fost foarte gustoase. Mai mult, tăvile erau pline indiferent de ora la care ajungeai la masă. Iar eu mai devreme fe ora 09.00, n-am coborât.

Cafeaua a fost, pentru mine, o revelație. Două expresoare veritabile preparau pe loc diferite sortimente: esspreso, lung sau scurt, cafea cu lapte, capuccino, latte machiato.

La restaurantul hotelului se poate lua prânzul sau cina a-la-carte.

Dacă, din varii motive, nu vreți să ieșiți din cameră sau vă place să luați micul dejun în pat, aveți la dispoziție serviciul room service.

Terasa

În minivacanța la Sinaia, am petrecut mult timp pe terasa hotelului. Fie pentru cafeaua de dimineață, pentru o cină ușoară sau o băutură după cină. Încă mai simt parfumul caisatei cu puțină gheață.

Nu trebuie să fii oaspetele hotelului ca să te bucuri de terasa însorită ori să privești luminile orașului când se lasă seara.

Amintiri plăcute de la Hotel New Montana

Centrul SPA

Toți oaspeții au acces gratuit la sala de fitness, saună, jacuzzi și piscina semiolimpică, în intervalul orar 10.00 – 22.00. Se asigură gratuit prosoape la piscină, dar nu și halat. Cu toate că nu sunt fan hoteluri luxoase cu astfel de facilități și prefer să petrec mult timp în aer liber, n-am vrut să plec fără testez centrul SPA de la hotel New Montana.

Am sărit peste sala de fitness și saună și, timp de aproape două ore, am avut toată piscina numai pentru mine. Cum vă spuneam, hotelul era destul de plin, dar la piscină lumea vine ori dimineața, ori seara. De la 16.00 – 18.00, pe un culoar, vin copii din Sinaia la cursuri de înot. După câteva lungimi de bazin și ceva febră musculară, simțeam nevoia unui masaj.

Piscina semiolimpică de la Hoteel New Montana
Am monopolizat piscina 😉

M-am hotărât destul de greu, având de ales între tratamente corporale, tratamente faciale și două feluri de masaj. După ce m-am consultat și cu o doamnă foarte amabilă de la recepția centrului, am ales o ședință de masaj de relaxare de 60 de minute.

A fost o oră de răsfăț total, în care fiecare centimetru pătrat de mușchi a trecut prin mâine ferme, dar delicate ale maseuzei. Degetele ei erau când de gospodină pricepută în frământarea aluatului când de artistă are ciupește delicat coardele de harpă.

În semiobscuritatea camerei decorată simplu, cu pietre și tulpini de bambus, cu muzică liniștitoare și aromă plăcută, nu știu când a zburat timpul. M-am destins, mi-am limpezit gândurile și am pășit mai ușor fără să fiu supusă chinurilor unei terapii în care maseurul te răsucește ca pe o macaroană fiartă.

Personalul

Ar mai fi câte ceva de spus despre parcare și personal. În centrul orașului Sinaia am văzut două parcări publice, cu plată, iar hotelurile au și ele parcări destul de generoase. În parcarea de la Hotel New Montana, au acces, contra-cost, și oaspeții și cei care sunt în trecere prin Sinaia. Cei care nu se cazează plătesc 12 lei/oră, în timp ce oaspeții plătesc 24 lei/zi.

Recepția Hotelului New Montana
Prima impresie

Se spune că omul sfințește locul. Pentru mine, (re)întâlnirea cu Sinaia a fost o experiență mai mult decât plăcută. La asta contribuit în mare parte și personalul de Hotel New Montana. Amabil, plăcut și extraordinar de disponibil. Oricât de ocupați erau și credeți-mă că nu i-am văzut stând degeba, găseau timp pentru orice problemă, de la cele legate de strict de hotel și până la informații turistice, transport în comun.

Voi unde alegeți o cazare în Sinaia?

Vă aștept cu un comentariu pe blog și dacă v-a plăcut articolul, dați share pe Facebook. Mă găsiți și pe Instagram.

 

7 Comments

Lasă un răspuns

Vrei să primești gratuit ebook-ul

„10 secrete pentru o călătorie perfectă” ?

Introdu adresa de mail!

Mulțumesc că te-ai abonat. Verifică e-mailul pentru a descărca fișierul. Uită-te și în SPAM, acolo unde intră de obicei notificările despre moștenirile din paradisurile fiscal.