Cazare în Corfu – hotel sau camere de închiriat?
Povesteam deunăzi că anul acesta am avut parte de o vacanță cu peripeții. Însă aventura a început cu mult înainte de plecare, când căutam bilete de avion și cazare în Corfu.
Ca niciodată, cu două săptămâni înainte de vacanță eu nu aveam nimic rezervat deoarece biletele de avion încă erau înfiorător de scumpe. Când biletele de avion s-au mai ieftinit, nu mai era disponibilă camera pe care o voiam.
Am făcut o rezervare cu anulare gratuită la un hotel și mi-am securizat biletele de avion la un preț rezonabil. Câteva ore mai târziu, s-au aliniat planetele de așa natură și s-a eliberat camera pe care o voiam eu.
Cazare în Corfu – Vila Martha
Pentru al doilea an consecutiv, am avut cazare în Corfu la Vila Martha, un complex de camere de închiriat cu studiouri și apartamente.
Anul trecut am bâjbâit un pic pentru că proprietarii, Dimitri și Martha, au două vile cu același nume, dar pe booking apare numai una.
Urmărind instrucțiunile de pe booking, am ajuns la complexul de clădiri din centrul stațiunii. Zece minute mai târziu, ne-a luat Dimitri cu mașina și ne-a relocat 500 de metri mai la vale într-o clădire cu 5 camere la parter, iar la etaj, locuința permanentă a proprietarilor.
Ca să fiu sinceră pe de-a-ntregul, nu mi-a picat bine, pentru că una văzusem și alta primeam. Însă până la final, am ajuns să îndrăgesc locul, iar anul acesta chiar m-am bucurat că m-am cazat tot aici.
Ce mi-a plăcut la Vila Martha
1. Amplasarea
Vila Martha se află în stațiunea Benitses, cam la 10 minute de mers lejer de centru.
În cel mult 50 metri stânga-dreapta, ai tot ce îți trebuie pentru o vacanță fără griji. Stația de autobuz este la 3 minute de mers pe jos, iar centrul rent-a-car la colțul străzii. Pe celălalt colț, sunt două taverne, un bar, un supermarket și un magazin de suveniruri. Lângă rent-a-car, este alt supermarket. Peste stradă sunt alte trei taverne și plaja.
2. Liniștea
Deși este foarte aproape de șosea, de două taverne și un bar, la Vila Martha este extraordinar de liniște. Aleea nu este foarte circulată și cel mai des se aud doar râsetele de la hotelul de vizavi.
3. Micul dejun
Camerele se închiriază în regim self-catering, nu există opțiune de masă și au o kichinetă mobilată și utilată. Cu toate acestea, în cameră am găsit o sticlă de apă pusă la rece, ness, ceai, zahăr și o cutie plină cu fursecuri și biscuiți de casă. La fiecare două zile când Martha venea să schimbe lenjeria și prosoapele, completa stocul de biscuiți, plăcințele și fursecuri.
Într-o dimineață când încă eram sub duș, am auzit bătăi ușoare în ușă. Martha făcuse loukoumades și a venit cu o farfurie plină cu gogoșele fierbinți.
4. Confortul și curățenia
Merg în Corfu de mulți ani și știu despre curățenie că nu este chiar punctul forte. De aceea am apreciat în plus preocuparea lui Dimitri și a Marthei de asigura un loc perfect pentru o vacanță.
Camerele sunt mari, răcoroase, saltelele și pernele sunt foarte confortabile, iar în dulapul de haine sunt mai multe umerașe decât este nevoie. Un mare plus față de alte unități de cazare în Corfu, plasa contra insectelor și aparatul cu lichid împotriva țânțarilor.
Aerul condiționat funcționează foarte bine și este amplasat de așa natură să nu-ți bată în cap. Chiar și internetul WI-FI m-a impresionat, captând semnal la o distanță considerabilă de proprietate.
Zilnic se face curățenie atât în camere cât și în curte și la două zile se schimbă așternuturile, prosoapele și prosopul de bucătărie.
Ce nu mi-a plăcut la Vila Martha
Evident că nu poate să fie totul perfect și mi se pare de bun simț să menționez și lucrurile care nu prea mi-au plăcut.
Camera în care am stat anul trecut, orientată spre spatele vilei, nu are geam la baie și nici ventilatorul nu funcționa grozav. Tot aburul de la duș se trăgea în cameră și aveam nevoie de funcția dezumidificare de la aerul condiționat.
Kichineta este parte integrantă din cameră, iar bateria de la chiuvetă este montată atât de prost că apa curge mai mult pe perete.
Anul acesta am stat într-o cameră orientată spre față, un pic mai mare și cu kichineta separată. Și baia este mai mare, are geam și cadă în loc de cădiță de duș.
Aici nu prea mi-a plăcut balconul. Deși mult mai spațios decât celălalt, are soare toată după-amiaza, iar copertina este metalică și se încinge.
În ambele camere am sesizat lipsa luminii în plafon. Este lumină pe hol, la măsuța de toaletă și câte o veioză la fiecare pat. Teoretic, este lumină suficientă. Practic, când închizi obloanele și se face noapte în cameră, nu prea mai este.
Vila nu are parcare şi acceptă doar cash.
Cazare în Corfu – Hotel Benitses Arches
Întrucât cele mai convenabile bilete de avion erau la 10 zile, iar cazarea la Vila Martha am găsit-o doar pentru o săptămână, pentru ultimele două nopți, n-am avut rezervare prealabilă.
Sincer, în condițiile în care în zonă grosul turiștilor este format din ruși care anul acesta n-au venit, nu m-am așteptat să găsesc atât de greu o cazare pentru două nopți.
La camere de închiriat totul era rezervat până la sfârșitul lui august, alții nu voiau să închirieze sub trei nopți.
Până la urmă, am găsit la Hotel Benitses Arches, prin curtea căruia trecusem întâmplător când căutam un drum mai scurt spre centru.
La recepție, ne-a primit Konstantinos, un tip super de treabă care ne-a făcut și un preț bun. În alte condiții, camera costa 65 de euro/noapte și, opțional, micul dejun, 7 euro de persoană. Am convenit să plătesc cash 60 de euro pe noapte cu mic dejun.
După încheierea sejurului la Vila Martha, am eliberat camera pe la ora 9.00, Dimitri ne-a dus bagajele cu mașina la hotel și le-am lăsat acolo până la ora de check-in. Apoi am plecat la plajă, urmând să primim telefon în caz că este camera gata mai repede de ora 14.00.
Am avut noroc și am intrat în cameră la ora 13.00 fix pentru un duș înainte de masă.
Ce mi-a plăcut la Hotel Benitses Arches și ce nu mi-a plăcut
Din start trebuie să spun că nu sunt mare fan hoteluri și oricând prefer camere de închiriat. Mi se par aglomerate, gălăgioase și fără pic de intimitate.
Și aici mi-a plăcut că era liniște, chit că era plin cu turiști de toate națiile: români, italieni, britanici, cehi, slovaci și sloveni.
În curtea de la intrare sunt mese, canapele, două leagăne și o masă de biliard. Mie, cel mai mult mi-a plăcut pomișorul de koumkoat cu fructe coapte.
Micul dejun bufet se servește în fiecare zi între orele 8.00 și 10.00. Nu sunt foarte multe feluri, dar toate sunt proaspete și gustoase. Cafeaua este cel mai bun ness pe care l-am băut vreodată, iar sucurile sunt în cutie, neîndoite cu apă sau din prafuri. Cred că vedetele sunt plăcintele cu brânză și cu spanac și prăjiturile: chec, fursecuri, portokalopita. În rest, unt, miere, gemuri, iaurt, lapte inclusiv de soia, cereale, brânză, șuncă, ouă, roșii, măsline, castraveți și vreo trei feluri de pâine.
Camera nu m-a dat pe spate, dar în condițiile în care am obținut-o, nici nu puteam avea mari pretenții. Era curat, saltelele și pernele bune, aerul condiționat foarte funcțional și ventilatorul din baie, eficient.
Primul lucru pe care l-am observat a fost lipsa cosmeticelor din baie și a paharelor de orice fel. Am anunțat la recepție și, în câteva minute am primit cosmetice și câteva pahare din carton. Deși restricțiile Covid au fost ridicate, unele unități de cazare mențin unele măsuri de protecție cum ar fi limitarea obiectelor pe care le atinge toată lumea. La începutul lunii iulie, insula Corfu era zonă roșie din cauza numărului mare de infectări.
În ultima zi, din cauza ploii, am avut nevoie și de umbrelă și de taxi. Foarte disponibil, Konstantinos s-a ocupat și de una și de cealaltă.
Una peste alta, eu m-am simțit bine și la vilă și la hotel.
Tu ce cazare în Corfu preferi, hotel sau camere de închiriat?