-
Gustul competiției se prinde în Spring SuperBlog 2023
Trăim într-o lume competitivă în care fiecare vrea să fie mai cu moț decât celălalt. Ne concentrăm atât de mult pe ceea ce face altul și la final, gustul competiției este mai amar ca fierea. Am experimentat asta de multe ori, dar am descoperit că gustul competiției poate să fie extrem de plăcut dacă nu mă mai uit în stânga și în dreapta, ci mă concentrez pe întrecerea cu mine. Mai mult ca sigur ai auzit asta de nenumărate ori. Nu contează ceilalţi, devino în fiecare zi mai bun decât ieri, concentrează-te mai mult pe acţiuni şi mai puţin pe rezultatul final. Dacă ţi se pare ciudat, te provoc la…
-
Locul unde mai trăia ziua – roman de debut – Mona Șimon
Despre Locul unde mai trăia ziua, romanul de debut al Monei Șimon, știam că va fi o carte captivantă. Cred că i-am așteptat apariția cu aceeași emoție și nerăbdare că autoarea ei. Visam la ea încă de când era doar o idee, o dorință, o carte nescrisă. Ce nu știam era că, odată începută, mă vor arde degetele dacă o las din mână. A trecut multă vreme de când n-am mai citit o carte pe nerăsuflate și doar alarma care, inevitabil, sună dimineață la ora 5.00 m-a împiedicat să o parcurg într-o singură noapte. Locul unde mai trăia ziua un roman captivant și atipic Romanul „Locul unde mai trăia ziua”…
-
Ritual de cafea cu parfum de iarnă
Ce parfum are iarna? Ce arome te îmbie și îți spun că este vremea colindelor și a cadourilor? Unii spun că iarna miroase a ger și a lemn trosnind în sobă. Alții jură că iarna miroase a scorțișoară și gutui. Iar cei mai mulți spun că miroase a portocale dulci și zemoase. Iarna mea miroase a clipe liniștite, a file de carte și a cafea proaspăt prăjită. Sărbătorile de iarnă vin cu multe zile libere în care pot să lenevesc mai mult dimineața sau să mă cuibăresc în fotoliu cu o carte siropoasă sau la un film cu tematică de Crăciun, cu andrelele meșterind un pulover gros și o ceașcă…
-
Prăjiturile de Crăciun ale doamnei Theodora
În seara de Ajun, toți copiii din bloc plecam la colindat. Ne pregăteam cu mult timp înainte să cântăm frumos, să nu ne facem de rușine. Vecinii ne răsplăteau cu nuci, mere, covrigi și un bănuț. Însă nimic nu egala prăjiturile de Crăciun pe care le primeam de la doamna Theodora.
-
Pastitsio – insula Thassos într-o farfurie
Cred că nu există om care să nu iubească pastele, fie că sunt feluri principale, salate sau deserturi. Sunt ușor de preparat, foarte versatile și te scot din încurcătură când nu știi ce să mai gătești ori te trezești cu musafiri. Eu m-am împrietenit târziu cu ele, după ce am gustat pastitsio într-o tavernă grecească.