-
City-break în Abu Dhabi – o zi și un pic de lux și grandoare
Aventura în Socotra a început și s-a încheiat cu un city-break în Abu Dhabi. Așa cum am mai spus, sunt două zboruri directe spre Socotra, unul marți și unul vineri, iar o marjă de timp în Abu Dhabi este mai mult decât indicată.
-
Aventura în Socotra – 7 zile all-inclusive pe mod avion
Aventura în Socotra a fost plină provocări și m-a scos total din zona de confort. A fost o plecare semi-spontană, documentată în limita informațiilor existente. Am plecat aproape fără așteptări și am lăsat fiecare loc și fiecare experiență să mă surprindă și să se întâmple. Dacă aș fi știut la ce provocări mă va supune acest circuit în Socotra, probabil că 80% nu m-aș fi încumetat. Dar dacă aș fi renunțat, în mod sigur, 150% aș fi regretat amarnic.
-
Nuntă a la grec 3 – Familia Portokalos se întoarce
Toula, Ian, fiica lor Paris, mătușa Voula și mulți alții, într-un cuvânt Familia Portokalos, se întoarce într-o nouă comedie spumoasă, Nuntă a la grec 3. Cel de-al treilea episod al seriei, scris și regizat de Nia Vardalos, produs de Tom Hanks și Rita Wilson, a fost filmat exclusiv în Grecia, în zona continentală și în insulele Corfu, Syros și Paros.
-
5 plaje periculoase în Grecia
Grecia este una din cele mai iubite destinații de plajă. Milioane de oameni de toate vârstele și de pe toate continentele aleg să-și petreacă vacanța de vară pe plaje organizate, cu tot confortul sau în golfuri mici, departe de aglomerație.
-
Cazare în Corfu – hotel sau camere de închiriat?
Povesteam deunăzi că anul acesta am avut parte de o vacanță cu peripeții. Însă aventura a început cu mult înainte de plecare, când căutam bilete de avion și cazare în Corfu.
-
Vacanță în Corfu, vacanţă cu peripeții
Ultima vacanță în Corfu a fost una plină de peripeții. Știi tu, acele situații enervante la început, dar care, până la final, devin subiecte de glumă, dezbateri aprinse ori lecții de ținut minte. Şi, cel mai important, transformă o vacanţă banală într-una memorabilă.
-
Kataif cu ciocolată – un desert prețios
Când eram mică, prăjitura mea preferată era kataif cu frișcă. Găseam rar, doar la cofetărie și nici grecii sau turcii din oraș nu făceau acasă. Cel mai mult îmi plăceau tăiețeii crocanți de deasupra, dar care erau presărați cu multă economie. De curând, într-un magazin turcesc, am găsit aluat proaspăt și am încercat o rețetă de kataif cu ciocolată. Hai să facem împreună!
-
6 prăjituri din aluat de eclere
În calendarul meu de Advent pe care l-am descărcat gratuit de la prietena mea Vavaly, scrie să intru deja în atmosfera de Crăciun cu o prăjitură specifică. Doar că întâmplător, mi-au căzut din nou ochii pe o postare mai veche în legătură cu războiul gospodivelor pe rețeta de ecler la tavă. M-am amuzat teribil și m-am gândit să-ți arăt nu mai puțin de șase prăjituri pe care poți să le faci din aluat de eclere. Ingrediente pentru aluat de eclere Potrivit Cărții de bucate a Silviei Jurcovan după care mă ghidez de mai bine de 30 de ani, este nevoie de: 250 ml apă 100 grame unt, ulei sau margarină…
-
Budincă din must (moustalevria) – desert de post, rapid și gustos
Perioadele de post sunt adevărate provocări atât în ceea ce privește mesele zilnice, cât și deserturile. Îți propun astăzi o budincă din must, un desert de post extraordinar de gustos și ușor de preparat. Am făcut cunoștință cu moustalevria (budincă din must) în urmă cu câțiva ani la cina ikariană de la ferma familiei Karimali. Deși reținusem rețeta, nu am încercat-o până acum. Și îți voi arăta cum poți să o pregătești tot timpul anului, nu doar în sezonul scurt al mustului. Budincă din must (moustalevria) Ingrediente 1.200 ml must 50 grame făină 50 grame amidon de porumb 1 linguriță scorțișoară măcinată 1/3 linguriță cuișoare măcinate 1 linguriță esență de…
-
Transportul public în Corfu – organizare, frecvență, costuri
Insula Corfu este accesibilă din România atât cu mașina cât și cu avionul. Cu mașina, se poate ajunge din portul Igoumenitsa cu două linii de feribot: Igoumenitsa – Corfu-Town și Igoumenitsa – Lefkimmi. Aeroportul din Corfu este situat în Peninsula Kanoni și din România operează multe curse directe ale companiilor low-cost și chartere ale agențiilor de turism. În cazul în care ajungi cu avionul și nu vrei să închiriezi o mașină, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știi despre transportul public în Corfu.
-
Ryanair București Corfu – 6 mituri despre cursele low-cost
Multă vreme am evitat să călătoresc cu companii low-cost din cauza unor mituri și prejudecăți. Exact ca un copil care spune că nu-i place o mâncare fără să fi gustat măcar. Mi-am luat inima-n dinți și în a doua jumătate a lui Septembrie, m-am îmbarcat într-o cursă Ryanair București Corfu și retur, iar experiența a fost mai mult decât plăcută.
-
Cazare în Syros la Peter & Tony Rooms
La Peter & Tony Rooms în Galissas, am petrecut zece zile de vis într-o cameră cu vedere la mare care mi-a depășit toate așteptările. Când am început să caut cazare în Syros, am pus pe listă câteva lucruri la care nu voiam să renunț cu niciun chip. Am vrut neapărat cazare în Galissas pentru că este cea mai dezvoltată localitate de pe insulă, după capitala Ermoupoli. Are și cea mai lungă plajă cu nisip și, spre deosebire de anul trecut când doar am zărit plajele din Milos și Sifnos, acum voiam să recuperez. Am vrut o cameră cu vedere la mare, dar de-adevăratelea, nu pieziș, nu după colț sau printre…
-
Cum am petrecut în stil grecesc La Zavat
Nici nu s-a terminat bine vacanța în insula Syros și pe mine m-a apucat din nou dorul de Grecia. M-am mai uitat la poze, am mai pregătit o rețetă grecească, dar a venit canicula și m-a dat afară din bucătărie. Însă când ai prieteni care cunosc tavernele grecești din capitală ca pe podul palmei, vine Grecia la tine. Așa am ajuns într-o după-amiază de foc la Taverna „La Zavat” de pe strada Popa Nan nr. 16.
-
Marea himeră de M. Karagatsis. Cartea care m-a făcut să plec în insula Syros
Ai citit vreodată o carte care să te captiveze, să-ți stârnească dorul de ducă și să nu-ți găsești liniștea până nu ajungi în acele locuri de poveste? Și eu. Marea Himeră de M. Karagatsis este cartea care m-a făcut să plec în insula Syros, pe urmele protagoniștilor din conacul de la Piskopio.
-
Insula Syros itinerariu pentru 14 zile
În bunul obicei început anul trecut cu un circuit în Ciclade pe cont propriu, anul acesta am petrecut nu mai puțin de două săptămâni pe Insula Syros, supranumită „Aristocrata Cicladelor”. Și de data aceasta, m-a însoțit mama mea, un venerabil senior care a făcut față tuturor provocărilor, de la căldura amiezii de 41 de grade la soare și până la scări interminabile.
-
Bilete de feribot online pe Ferryhopper. Simplu și rapid
Un circuit în insulele grecești este o experiență unică. În două săptămâni de vacanță poți vedea pe îndelete două sau chiar trei insule. Ca să fii sigur că totul merge bine, este nevoie să te interesezi din timp despre itinerariu și chiar să rezervi bilete de feribot online.
-
Noi condiții de călătorie în Grecia 2021
Pe 14 Mai, în Grecia, se deschide oficial sezonul de vară 2021. Cu toate acestea, unele restricții rămân în vigoare. Iată care sunt noile condiții de călătorie în Grecia valabile începând cu 14 Mai. Condiții de călătorie în Grecia începând cu 14 Mai 2021. Înlesniri și restricții Toți turiștii sunt obligați să completeze formularul online (PLF), cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în Grecia. Toate persoanele, inclusiv copiii cu vârsta peste 6 ani, au obligația de prezenta rezultatul unui test negativ RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Fac excepție persoanele vaccinate dacă au trecut 14 zile de la ultima doză de vaccin administrată. Update: Dovada…
-
Cum completezi formularul online pentru Grecia
De la 1 iulie 2020, toți cei care intră în Grecia trebuie să completeze formularul pentru localizarea persoanei. Documentul se completează online, cu cel puțin 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Republicii Elene. În circa 24 de ore de la completare, persoana va primi un cod QR pe care trebuie să-l aibă pe telefonul mobil sau imprimat și să-l prezinte autorităților la trecerea frontierei. Multe persoane au întâmpinat dificultăți la completarea formularului, în special în ceea ce privește punctele de trecere a frontierei și regiunea în care urmează să-și petreacă vacanța. Îți arăt astăzi cum să completezi formularul online pentru Grecia la rubricile privind punctul de trecere a…
-
Q&A insulele grecești. 22 de întrebări și răspunsuri
Insulele grecești sunt în topul preferințelor călătorilor din toată lumea. Cei care încă nu le-au vizitat își pun o mulțime de întrebări. Răspund astăzi la câteva dintre întrebările pe care le-au pus cititorii blogului pe pagina de Facebook și în grupul prietenei mele, Diana. Q&A insulele grecești. 22 de întrebări și răspunsuri Alina Botova 1. Cât de real e să faci un tur din Athena un zig zag de vreo 7 insule? Dacă ai la dispoziție numai o săptămână și n-ai exersat teleportarea, este de-a dreptul SF. Dacă vacanța este de 10 – 14 zile și obiectivul este să aduni în palmares niște insule pe care ai petrecut câteva ore,…
-
Surprizele Greciei la TTR VIRTUAL 2021
TTR VIRTUAL 2021, ediția de primăvară a Târgului de Turism al României a reunit pe platforma virtuală o mulțime de expozanți și vizitatori. Pentru mine, a fost o experiență deosebită să mă plimb pe la toate standurile, în căutare de inspirație pentru vacanțele viitoare. Spre deosebire de edițiile anterioare, anul acesta au fost mai puțini expozanți din cei consacrați, dar am observat o creștere a calității prezenței la târg. Participarea internațională a fost marcată de prezența masivă a expozanților din Bulgaria, dar și din Tunisia și Muntenegru. Însă eu am fost fascinată de surprizele Greciei la TTR VIRTUAL 2021 despre care vreau să vă povestesc în continuare. Surprizele Greciei la…
-
Fericirea locuiește în Bhutan – Călătoriile inefabile ale inimii (Guest-post)
Cum „calculăm” fericirea? Este ea, oare, cuantificabilă la nivel de țară? Bhutan pare a fi statul care a găsit secretul fericirii, aceasta fiind măsurată anual la nivel de cetățean prin intermediul unui formular. Iar cifrele nu mint! Oamenii de pe acest tărâm aproape magic ascuns în munți își duc traiul urmând o filosofie a fericirii colective—ceva ce mi se pare de domeniul fantasticului în plină eră a individualismului. Însă totul se întâmplă în zilele noastre, și îmi umple sufletul de sentimentul călduț al speranței că încă nu e totul pierdut. Fericirea locuiește în Bhutan Nivelul de fericire (adică GDH-ul sau „gross domestic happiness”) în Bhutan este în continuă creștere, acest…
-
Ce aș fi vrut să știu ca blogger începător
Astăzi, răspund unei provocări lansate de Diana și vă arăt câteva lucruri pe care aș fi vrut să le știu ca blogger începător. Să fii la început de drum, în orice domeniu, nu este floare la ureche, nici dacă ai studii de specialitate. Întotdeauna există lucruri ce țin de „bucătăria internă” și pe care le înveți văzând și făcând. În trei ani de blogging, am învățat o mulțime de lucruri, însă pe unele dinttre ele mi-ar fi plăcut să le știu înainte de a plonja, fără vestă de salvare, în mediul online. Ce aș fi vrut să știu ca blogger începător 1. Există platforme gratuite pentru bloguri Prima oară când…
-
De ce călătoriile sunt cele mai bune experiențe de dezvoltare (Guest-post)
Călătoriile sunt o sursă inepuizabilă de fericire, sunt experiențe care ne șlefuiesc atât fizic cât și psihic. Călătorind, absorbim conștient sau nu, informație, obiceiuri, stiluri de viață. Toate acestea ne formează ca oameni mai buni, mai toleranți și mai extroverți dar și mai respectuoși. Încearcă să te analizezi după ce te întorci dintr-o călătorie, unde ai explorat cum trăiesc localnicii, după ce ai vorbit cu ei sau le-ai gustat aromele specifice bucătăriei. Vei vedea cât te-a îmbogățit călătoria, câte cunoștințe despre istoria și cultura lor ai acumulat.
-
Dusă cu cartea… prin arome (Guest-post)
Pentru că Almona călătorește prin lume, m-am gândit să-mi adaptez articolul. Vă invit să călătorim prin intermediul aromelor. Fiecare țară are un condiment sau un preparat anume, așa că astăzi ne vom lăsa duși de simțuri. Vom face o incursiune prin Orientul Mijlociu cu ajutorul condimentelor.
-
4 cadouri din ciocolată pentru călătorii pasionați
Oare ce poate aduce mai multă căldură și un zâmbet larg într-o zi de iarnă cu fulgi mari care cad neîncetat din norii albi și pufoși? Focul ce trosnește în șemineu sau în sobă? O ceașcă de ciocolată caldă, parfumată cu un praf de scorțișoară? Sau emoția unui cadou neașteptat?
-
Top 5 cărți citite în 2020 (guest-post)
Anul 2020 a fost un an atipic din cauza virusului Covid, care ne-a împiedicat să ieșim din case pentru câteva luni. Pentru mine nu a fost atât de rău, mai ales după ce am depășit primele câteva zile în care am dezinfectat casa zilnic doar pentru liniștea mea. După ce am depășit teama de a mă îmbolnăvi, mi-am dat seama că oricum nu ieșeam atât de mult, excepție făcând mersul la cumpărături sau un eventual film. Cel mai mult mi-au lipsit, în schimb, oamenii cu care ieșeam sau luam masa de prânz la muncă. Dar și pentru asta am găsit o soluție – video call pe Whatsapp 🙂 Perioada în…
-
Check list de Turcia – guest post
Pentru că Almona este gazda mea de astăzi și nu aș vrea să ies din tiparul titlului ei, o să vă povestesc puțin despre Turcia. Cum Almona călătorește la greci, așa călătoresc și eu spre turci, cu gândul ca într-o zi să-mi cumpăr un apartament cu vedere spre o moschee sau o casă pe malul Bosforului, acolo.
-
Cum să împachetezi fără bătăi de cap? Guest-post
Iată că, în sfârșit, 2021 a venit, iar noi avem tot mai multe așteptări de la el. După un an marcat de restricții, vrem experimentăm mai mult, să gustăm, să râdem alături de cei dragi, să descoperim locuri noi. Urmărim cu atenție știrile, suntem la curent cu toate informațiile, dar nu-i niciun secret că acum mai mult ca oricând am merge peste tot (deși destinațiile sunt momentan puține). Însă cine știe. Anul acesta abia a început! Și planurile sunt gratis, nu?
-
Trigoane cu cremă de vanilie – trigoane Salonic
Trigoane Salonic sau trigoane cu cremă de vanilie sunt printre cele mai populare prăjituri în cofetăriile din Grecia. Îmi aduc aminte că le-am gustat prima oară în urmă cu vreo 15 ani, evident în Salonic. Le-am regăsit în Thassos, în Corfu și chiar în Atena și Pireu. M-a frapat foietajul bine însiropat, umplut cu cremă de vanilie, rece ca gheața, prezentat sub formă de înghețată la cornet. M-am hotărât să fac și eu să fac rețeta de trigoane cu cremă de vanilie și, contrar așteptărilor, mi-a reușit din prima. Rețetă de trigoane cu cremă de vanilie sau trigoane Salonic Mod de preparare La orice prăjitură însiropată, se începe cu prepararea…
-
Restaurantele tematice si importanta lor – guest post
Restaurantele tematice, spaniole, italienesti, portugheze, mexicane, japoneze, chinezesti ori nemtesti sunt deja o obisnuinta in orasele patriei. Nu doar in Bucuresti, unde, datorita dimensiunilor orasului, gasim aproape orice tip de restaurant, ci si in alte orase unde poate nu te-ai astepta sa gasesti asa ceva. Care e faza cu ele si de ce sunt atat de importante? Pai …
-
Ce am învățat în trei ani de blogging
Încet-încet, cu suișuri și coborâșuri, blogul Almona călătorește a ajuns la treia aniversare. Dacă e mult sau nu, contează mai puțin. Pentru mine, cel mai mult contează ce am reușit să învăț în acești trei ani de blogging.
-
Salată de capere (kaparosalata) – rețetă de post din insula Sifnos
De sărbători, mesele sunt pline cu bucate apetisante, aromate, dar totuși grele. După câteva zile de sarmale, tobă, cârnați, caltaboși, salată boeuf, cozonaci cu multă nucă și cornulețe cu gem, parcă organismul cere o pauză. Cred că nu se supără nimeni dacă pregătim o rețetă de post când tocmai s-a dat dezlegare la toate cele de dulce. Eu am făcut o salată de capere, rețetă pe care am adus-o din ultima vacanță în insula Sifnos.
-
Piraeus City Hotel – cea mai bună cazare în Pireu
Una dintre cele mai grele misiuni pe parcursul planificării vacanței în Ciclade a fost să găsesc cazare în Pireu. Nu pentru că oferta ar fi limitată, ci pentru că erau mai multe criterii esențiale unei șederi de trei nopți. cunoscut și ca Piraeus Dream Hotel, s-a dovedit cea mai bună alegere cu un raport excelent preț-calitate. Piraeus City Hotel – cea mai bună cazare în Pireu Amplasarea Am ajuns pe aeroportul din Atena seara târziu și aveam nevoie de o cazare în Pireu ușor accesibilă de la aeroport și aproape de portul de feribot de unde urma să plec spre insule. Când am făcut rezervarea, nu știam că până la…
-
Ladenia – pizza de post din insula Kimolos
Disputa dintre Italia și Grecia pe tema cine a preparat prima pizza este departe de a se fi încheiat. Italienii susțin că ei au primit-o cadou de la Regina Margherita care a așezat pe un blat subțire roșii, mozzarella și busuioc. Grecii spun că ladenia, pizza de post din insula Kimolos, i-a impresionat atât de mult pe venețieni, încât au adoptat-o și au inclus-o în bucătăria lor, iar pizza italiană este „de import”. Indiferent de origine, mie îmi place și caut să aflu cât mai multe rețete de pizza pe care să le încerc. Anul acesta, în vacanța pe care am petrecut-o în Milos și Sifnos, mai exact pe parcursul…
-
Ministerul Turismului din Grecia laureat la World Travel Awards
Ministerul Turismului din Grecia și EOT (Organizaţia Natională de Turism a Greciei) au primit cea mai înaltă distincţie in cadrul galei anuale de decernare a premiilor „World Travel Awards (WTA) 2020” la categoria „World’s Leading Tourist Board 2020”
-
6 motive pentru city break în Pireu
Pireu, cel mai mare port al Greciei și cel mai mare port de pasageri din Europa, este un oraș încântător și vibrant. Nu există compozitor sau interpret grec să nu-i fi cântat frumusețea, iubirile sau dramele. Este suficient s-o ascultăm pe Melina Mercouri în filmul „Never on Sunday” pentru a ne îndrăgosti iremediabil de orașul port. Din păcate, prea puțini găsim motive serioase pentru un city break în Pireu și ne oprim doar puțin, în drumul spre insulele grecești.
-
10 preparate delicioase din bucătăria cicladică
Bucătăria locală, oriunde în lume, este o atracție turistică în sine. Să te pierzi pe străduțele lăturalnice, departe de zonele ultra turistice și să guști preparatele locale, este o experiență fantastică. Bucătăria cicladică pe care am savurat-o atât în insula Milos, cât și în insula Sifnos, este plină de arome care îți răsfață simțurile. Sunt nenumărate motive pentru o vacanță în Ciclade, de la peisaje de vis, la plaje și drumeții montane. Însă gastronomia locală le surclasează pe toate.
-
Hotel Kamari Sifnos, locul unde te simți acasă
Acasă este acolo unde te simți cel mai bine. Unde vii cu drag și cineva te așteaptă cu dragoste și căldură. Acolo unde te simți în elementul tău și totul îți este familiar. La Hotel Kamari Sifnos, deși eram doar într-o scurtă vizită de câteva zile, am simțit că am ajuns acasă după o lungă pribegie. După accidentul nefericit din insula Milos, simțeam nevoia unui moment de respiro, să-mi pun ordine în gânduri. Ploaia toreențială care ne-a întâmpinat în pe insula Sifnos nu părea de bun augur. Hotelul nu este foarte departe de port, la numai 5 – 600 de metri, dar mi-ar fi fost imposibil să mă strecor printre picături…
-
Ce faci în insula Sifnos când nu e vreme de plajă?
După cele patru zile petrecute în insula Milos, periplul prin Cicladele de Vest a continuat în insula Sifnos. Din punct de vedere geografic, cele două insule sunt la distanță de o oră cu feribotul clasic. După seria ghinioanelor care ne-au urmărit în Milos, ploaia torențială din Sifnos parcă venea să pună bomboana pe colivă. Cu toate acestea, zilele petrecute aici au fost cele mai pline și mai frumoase.
-
Asigurarea medicală de călătorie – utilitate și beneficii
Asigurarea medicală de călătorie este un document care nu-mi lipsește, încă de la prima ieșire din țară. Pentru mine, este la fel de importantă ca biletul de avion sau cardul bancar. Nu întotdeauna am avut nevoie de ea. Dar nu vreau să știu cum ar fi fost să nu o am. Mai ales anul acesta, când ghinioanele s-au ținut lanț, de parcă cineva ar fi vrut să mă pedepsească pentru îndrăzneala de a călători pe timp de pandemie. Coșmarul de la Milos Garden, a fost doar începutul evenimentelor neplăcute din insula Milos. Asigurarea medicală de călătorie și asistența medicală în Grecia Înainte de plecare, am căutat asigurarea medicală de călătorie…
-
Cazare în Milos – coșmarul de la Milos Garden
Anul 2020 a fost plin de restrecții și provocări care au pus sub semnul întrebării vacanțele plănuite cu multă grijă și cu mult timp înaite. Condițiile de călătorie în Grecia s-au shimbat de la o săptămână la alta. Dar cea mai mare provocare a fost să găsesc o cazare în Milos care să corespundă în mare măsură criteriilor mele. În primul rând, am căutat opțiunea de anulare gratuită cât mai aproape de ziua sosirii. Să fie aproape de port, de stația de autobuz și de celelalte facilități (magazine, taverne, farmacie). Să aibă o kichinetă cu minimum necesar. Să aibă un scor pe booking de cel puțin 8. Din principiu, un…
-
Chifteluțe de năut – rețetă din Ciclade
În timp ce copiii numără zilele până la Crăciun, mămicile și bunicile se gândesc cu groază că vine postul și „noi ce mai gătim”. Să fie gustos, sățios, să nu coste mult și nici să zaci trei zile în bucătărie pentru ceva care dispare în trei minute. Greu, dar nu imposibil. Săptămâna trecută am încercat o rețetă de chifteluțe de năut, pe care am adus-o din insulele Ciclade.
-
Round of Milos & Polyegos – mare, soare și surprize
De cum am debarcat în Adamas, am luat la rând agențiile din port care organizează excursii de o zi pe mare. Sunt destul de multe și toate fac cam același lucru, diferențele fiind dimensiunile bărcii și prețul. Căutam în mod special croaziera Round of Milos & Polyegos pe care o studiasem pe toate părțile încă din faza de documentare. Am găsit-o destul de ușor, exact în ziua pe care o voiam eu și la un preț bun.
-
Top atracții turistice în insula Milos
Mai mult ca sigur, nici prietenii tăi și cu atât mai puțin cei ce țin frâiele turismului nu ți-au spus prea multe despre insula Milos. Mult prea puțin mediatizată, regina Cicladelor de Vest are acel ceva care să te deturneze din drumul către celelalte insule mult mai populare, Mykonos și Santorini. Sunt numeroase atracții turistice în insula Milos pe care te invit să le descoperim împreună.
-
Circuit în Ciclade pe cont propriu – Milos & Sifnos
După ce vara trecută am colindat de una singură, în lung și în lat, insula Ikaria, pentru toamna 2020, a „ieșit” un circuit în Ciclade, împreună cu mama mea. Spun a ieșit pentru că nu era în plan nici pe departe. Când ne-am întors din Atena, ne gândeam serios la un circuit în insulele Saronice, câte trei zile în Poros, Aegina și Agistri. Însă anul 2020 a fost unul atipic pentru turism și toate planurile au trebuit regândite.
-
Începe SuperBlog 2020 – prima școală online din România
Bine ai venit în SuperBlog 2020, prima școală online din România, locul în care te prezinți blogger și pleci super blogger!
-
5 motive pentru o vacanță la Băile Olănești
Băile Olănești este o stațiune pe cât de pitorească, pe atât de puțin cunoscută și subevaluată. Din păcate, cei mai mulți o asociază cu un loc de tratament pentru oameni suferinzi și prea puțin activi. În realitate, este un loc în care găsești liniște, relaxare, aer curat și o mulțime de activități pentru o vacanță activă.
-
5 uleiuri esențiale pentru o vacanță fără griji
Vacanța este mai mult decât o destinație, locuri minunate și peisaje de vis. Este o stare de spirit cu multă relaxare și zen. Dar, oricât ai intra în această stare, există lucruri sau situații care îți tulbură liniștea, uneori. O arsură solară, o indigestie, o pișcătură de insectă, sau oboseala după o zi de hoinăreală. Toate acestea pot deveni istorie dacă pui în bagaj câteva uleiuri esențiale.
-
Bucătăria prin ochii copilului de ieri – Leapșă
Când deja rămăsesem în pană de idei pentru articole, m-am trezit cu o leapșă faină de tot. Deși m-a luat pe nepregătite, am scormonit prin aminitri și am scos la iveală bucătăria prin ochii copilului de ieri. Când bunica/mama gătea, treaba mea era să… ling crema de pe tel și de pe castron. Cred că toți copiii fac asta, dovadă că și Diana făcea la fel. Apoi tăiam biscuiții sau fursecurile cu formele speciale. Mai târziu am început să împăturesc sarmele și să umplu ardei sau roșii. Mirosul care mă duce direct în bucătăria bunicii/mamei este… acela de miciunele. Lungi, crocante, sub formă de fundițe, mă transformau în sfârlează care…
-
Ce premii am câștigat la SuperBlog
Întrerup momentan seria articolelor despre vacanța în Grecia pentru că vreau să vă povestesc despre ce premii am câștigat la SuperBlog și cum le folosesc. Îți spuneam și în articolul de încheiere că ediția Spring SuperBlog 2020 a fost una limitată și atipică. Cu toate acestea, pentru mine a fost cea mai bogată în premii. Ce premii am câștigat la SuperBlog Voucher de cumpărături Dried Fruits Primul premiu a fost de fapt o mențiune la proba sponsorizată de Dried Fruits, cu articolul despre Dieta grecească. Am primit un voucher de cumpărături în valoare de 100 de lei cu care am luat o mulțime de produse. Comanda mea a fost mult…
-
Animawings – un act de curaj și botezul unui avion
În copilărie și adolescență, să asist la botezul unei nave și lansarea ei la apă era ceva comun. Oficiali de rang mai mult sau mai puțin înalt urcau la bord și spărgeau de coca navei o sticlă de șampanie. Spuma se prelingea până se făcea una cu marea, iar nava își putea începe misiunea. Până ieri, 21 Iulie 2020, când Animawings, cea mai nouă companie aviatică românească, a inaugurat prima aeronavă din flotă, habar nu aveam cum decurge botezul unui avion, cunoscut și sub numele de „water salute”.
-
Primul muzeu subacvatic din Grecia – Sporade
Adâncurile Mării Egee sunt pline de comori datând din antichitate și până în epoca apusă a piraților. În largul insulei Fournoi Korseon se află nu mai puțin de 58 de nave scufundate care atrag sute de scufundători amatori și profesioniști. Amatorii de scuba-diving pot duce pasiunea la un alt nivel în primul muzeu subacvatic din Grecia care se va deschide pe 3 august 2020, în largul insulei Peristera, nu departe de Alonissos.
-
Zorba Grecul – povestea din spatele unei legende
Alexis Zorba alias Zorba Grecul, personajul lui Nikos Kazantzakis, interpretat cu măiestrie de Anthony Quinn, este întruchiparea spriritului liber elen. Alături de casele din Santorini, Zorba și dansul său ne însoțesc atunci când ne gândim la Grecia. Puțini știu, însă, că Zorba Grecul a fost o persoană cât se poate de reală și nu un personaj plăsmuit de imaginația lui Kazantzakis. Care este povestea lui?
-
Procrastinarea la români, guvernul grec și conspirația
Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu fapte sau persoane reale este întâmplătoare Nu trece zi fără ca guvernul grec să ne facă o surpriză referitoare la vacanțele noastre și să ne prindă cu chiloții în vine. Nu pe toți, doar pe unii dintre noi, care am uitat proverbele strămoșești. Sau nu le-am uitat, dar le-am dat altă interpretare. Modernă, cool. O veche vorbă românească spune „nu lăsa pe mâine ce poți face astăzi”. De multă vreme, chiar de pe când eram eu copil sau mai înainte, vorba a fost adaptată. Ce poți face azi nu lăsa pe mâine, ci pe poimâine. Că ori…
-
Grecia NU închide ușa pentru români
Scriam în urmă cu aproximativ două luni despre ziua în care în care ni s-a confiscat dreptul la vacanță în Grecia prin nesemnarea acordului de liberă trecere între România Grecia, Bulgaria și Serbia. Mi-am luat atâta hate, cât să-mi ajungă pentru două vieți. Astăzi, la ora prânzului, internetul a sărit în aer la aflarea veștii că Grecia închide ușa pentru români. Grecia nu închide ușa pentru români Într-un comunicat de presă, Guvernul Elen a anunțat că toți turiștii care intră prin punctul de trecere a frontierei terestre Promachonas trebuie să prezinte un test negativ pentru Covid19, de tip PCR, efectuate cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în…
-
De ce casele din Santorini sunt vopsite alb-albastru
Casele din Santorini, albe ca niște cuburi de zahăr și cu obloane albastre, sunt imaginea pe care fiecare dintre noi o are în fața ochilor când vine vorba de Grecia. Însă nu doar în Santorini vedem aceste case, ci aproape în tot arhipelagul Cycladic. Se vorbește chiar despre o „arhitectură cicladică”, în care albul strălucitor și albastrul sunt culorile dominante și definitorii. De ce oare?
-
Precizările Ministerului Elen de Turism privind intrarea în Grecia
Referitor la anunțul Guvernului Elen cu privire la obligativitatea completării formularului PLF (Passenger Locator Form, https://travel.gov.gr/#/form), din data de 01.07.2020, la intrarea în Grecia, Ministerul Elen de Turism face următoarele precizări:
-
Grecia înlocuiește testarea aleatorie Covid19 cu testarea targetată
De la 1 iulie 2020, Grecia își va deschide granițele terestre, maritime și aeriene și va primi turiști din aproape toate țările. Tot de la 1 iulie, țările nu vor mai fi grupate în „zone verzi, galbene sau roșii”. Pentru a menține Grecia destinație sigură atât pentru turiști, cât și pentru localnici, testarea aleatorie Covid19 va fi înlocuită cu testarea targetată.
-
Noi protocoale pentru călătoria în Grecia de la 1 iulie
Începând cu 1 Iulie, călătoria în Grecia se va supune unor noi reguli și protocoale elaborate de guvernul elen. Astfel, toți turiștii care vor ajunge în Grecia cu avionul, pe apă sau prin punctele de trecere a frontierei terestre, sunt obligați să completeze un formular pentru localizarea persoanei. Formularul trebuie completat cu cel puțin 48 de ore înainte de intrarea în țară. Update: Începând cu data de 9 iulie, formularul se completează cu cel puțin 24 de ore înainte de prezentarea la punctul de frontieră. Măsura vine să faciliteze rezervările de ultim moment. Formularul cuprinde informații detaliate privind locul de plecare, timpul petrecut anterior în alte țări și adresa la…
-
Vacanța mare la preț mic cu Happy Camp
Vacanța mare este cel mai bun prilej pentru o ieșire de lungă durată cu familia sau cu prietenii. Timpul pare că se dilată, ziua este lungă și e păcat să nu profităm de o vacanță în natură. Am avut parte de o iarnă lungă, încheiată cu un bonus de stat în casă. Mai mult, măsurile restrictive impuse par să pună sub semnul întrebării bucuria unei vacanțe în adevăratul sens al cuvântului. Însă, în această vară frumoasă, trebuie să fim optimiști și să luăm o supradoză de bună dispoziție. Să ne bucurăm de soare și de mare împreună cu familia și cu cei mai buni prieteni. Cum facem asta?
-
Interviu cu Radu Voinea, manager Businesstrip
Anul 2020 va rămâne în istorie ca cea mai neagră perioadă pentru turism. Vocal sau insinuat, turismul a fost acuzat că a contribuit la răspândirea Covid19. Consecințele au fost dezastruoase atât pentru călători, cât și pentru industria turismului. La nivel individual, turiștii au rezolvat oarecum problemele cu reprogramări sau rambursări. Cum se vede situația din punctul de vedere al furnizorilor, aflăm de la Radu Voinea, manager Businesstrip și travel blogger.
-
Supă de năut rețetă din insula Sifnos
Când vrei să adopți un stil de viață sănătos, cel mai greu este să renunți la unele obiceiuri alimentare. Mai puțină ronțăială între mese și chiar mai puține feluri de mâncare la o singură masă. Dacă până acum, un prânz consta în aperitiv, supă/ciorbă, fel principal și desert, ideal ar fi să ne limităm la supă/ciorbă și doar unul dintre celelalte. E drept, în primele zile, mai mult ca sigur, când vei termina de mâncat vei spune: perfect, dar eu acum ce mănânc? Am ales pentru astăzi o rețetă de supă de năut care este hrănitoare, sănătoasă, gustoasă și foarte sățioasă.
-
Spring SuperBlog 2020 – ediție limitată
Articolul final, dedicat ediției Spring SuperBlog 2020, ar fi trebuit să-l scriu după Gală. Însă, ediția din această primăvară a fost limitată de pandemia Covid19 care ne-a luat prin surprindere pe toți: organizatori, sponsori, jurii, concurenți.
-
Ziua în care ni s-a confiscat dreptul la vacanță în Grecia
Ziua de 19 Mai nu are o semnificație deosebită în istoria României. În istoria Greciei, 19 Mai este o zi de doliu, de comemorare și de aducere aminte. Este ziua în care sute de mii de greci de la Pontul Euxin și-au pierdut viața. Ziua în care Imperiul Otoman a trimis la moarte bărbați, femei și copii pentru simplul motiv că locuiau în teritorii stăpânite de turci. Începând de anul acesta, vom comemora și noi ziua de 19 Mai ca ziua în care ni s-a confiscat dreptul la vacanță în Grecia.
-
Noi reguli pentru călătoriile cu feribotul în insulele grecești
În perspectiva deschiderii sezonului estival 2020, Grecia a stabilit noi reguli pentru călătoriile cu feribotul în insulele grecești. Restricțiile de călătorie pe apă urmează a fi ridicate în două etape, prima în luna mai, și vizează locuitorii și rezidenții. Cea de a doua ridicare a restricțiilor este preconizată să aibă loc la 1 Iunie, însă se analizează posibilitatea ca acestea să fie efective în weekendul 6 – 8 Iunie, de Rusalii. Ministrul transporturilor, responsabilii din domeniul sănătății publice și Asociația Proprietarilor de nave au semnat un Protocol privind noile reguli ce trebuie respectate atât de pasageri, cât și de personalul navigant. Noi reguli pentru călătoriile cu feribotul în insulele grecești…
-
5 rețete din aluat dospit la rece
Un amic se plângea zilele trecute că a stricat mândrețe de cuțite ceramice în coaja de pâine pe care se încăpățânase să o prepare singur. I-am promis că îi spun cum reușesc eu să fac pâine cu miez pufos și coajă crocantă din aluat dospit la rece.
-
Grecia pregătește sezonul estival 2020. La ce să ne așteptăm?
Sezonul estival 2020 în Grecia ar fi trebuit să înceapă înaintea Paștilor, chiar în Săptămâna Mare. Din păcate, pandemia Covid 19 a stricat atât planurile celor implicați în industria turismului cât și a călătorilor. Grecia, care a întreprins primele măsuri pentru combaterea răspândirii virusului la începutul lunii martie, a dat primele semnale pentru începerea sezonului estival.
-
Rahat de casă rețetă din insula Syros
Pentru cei mai mulți, cozonacul este cu multă nucă și cacao. Mie, însă, cozonacul cu rahat și cel cu stafide îmi aduc aminte de copilărie. Miezul de nucă se găsea destul de greu prin piețele copilăriei mele. În timp ce rahatul și stafidele se găseau în orice alimentară. Anul acesta, am făcut pentru prima oară rahat de casă rețetă din Insula Syros. Rahatul, loukoumi în limba greacă, sau turkish delight (rahat turcesc), are o istorie veche și rețeta încă este disputată între Grecia și Turcia. Deși, la prima vedere, nu este nicio deosebire, mie cel grecesc mi se pare mai puțin lipicios. Insula Syros, fostă capitală a insulelor Cyclade, este…
-
5 pietre semiprețioase pentru călătorii și legendele lor
Încă din antichitate, pietrele semiprețioase au fost folosite ca bijuterii și talismane. În jurul lor s-au țesut mituri și legende cu privire la proprietățile terapeutice. Cristalele terapeutice sunt acele pietre semiprețioase care, atunci când le porți, sub formă de bijuterii sau pur și simplu în buzunar, te ajută să-ți restabilești echilibrul energetic. Dacă ești cât de cât familiarizat cu cristaloterapia, ai auzit de cristale pentru protecție, pentru chackre, prosperiate și că fiecare semn zodiacal are un set de pietre care i se potrivește. Astăzi vreau să-ți vorbesc despre acele pietre semiprețioase pentru călătorii și cum te protejează când le porți.
-
Expresii grecești amuzante pe care să nu le traduci cu Google
Barierele lingvistice reprezintă uneori piatra de încercare în călătorii. Este foarte bine atunci când plecăm în vacanță să învățăm câteva expresii uzuale în limba țării pe care o vizităm. Însă orice limbă are și o serie de expresii care au cu totul alt înțeles decât cel din dicționar. Iată câteva expresii grecești amuzante pe care să nu le traduci cu Google translate.
-
Transportul public în Atena – organizare și costuri
Transportul public în Atena este foarte bine organizat și, personal, îl prefer mersului cu mașina personală sau închiriată. Șoselele principale, deși foarte late și bine semnalizate, sunt extrem de aglomerate și circulația, cel puțin haotică.
-
Vacanță în Bayern (2) Pădurea bavareză și alte atracții turistice
Anul trecut, prietena mea, Dana Codori, ne invita într-o vacanță în Bayern, mai precis să descoperim orașul Munchen și împrejurimile sale. Astăzi, vă propun un nou guest-post care ne plimbă prin Pădurea Bavareză, case ciudate și castele vechi.
-
Alege costumul de baie care te face să pari mai suplă de pe plaja.biz
Costumul de baie a încetat de mult să mai fie o piesă exclusiv pentru sezonul estival. O vacanță pe timp de iarnă într-o insulă exotică sau un week-end la un hotel cu piscină interioară și costumul de baie devine o piesă pentru tot timpul anului. De multe ori, nu suntem în cea mai bună formă să ne expunem pe plajă sau la piscină. Mai ales după sărbători, kilogramele în plus și colăceii se instalează confortabil și nu se dau duși cu una cu două. Ce e de făcut? Primul gând este o dietă severă și un program intensiv de exerciții fizice. Numai că eu sunt foarte comodă și nu mă…
-
Despre alegeri și renunțări. Leapșa – La ce ai renunța?
Viața este un șir lung de alegeri și renunțări. Nu de puține ori suntem puși în situația de a alege între două rele. Sau pentru ceva trebuie să renunțăm la altceva. Uneori, alegerile sunt dificile, iar renunțările par imposibile. Alteori, ne lipsim fără regrete de anumite lucruri și le păstrăm pe acelea care ne fac plăcere, care ne umplu sufletul sau care ne aduc un beneficiu. Leapșa pe care am primit-o de la Mirela Marin este despre alegeri și renunțări.
-
Martha Cinipă – Mamă de 2, super blogger de 10
Dacă săptămâna trecută am stat de vorbă cu Dana Maria Jugăurs, participant cu state vechi în competiția SuperBlog, astăzi, vine la taifas cu super bloggeri Martha Cinipă, un boboc care a trecut cu succes botezul de foc.
-
Dana Maria Jugăurs – prințesa parfumurilor
După lupte „seculare” care au durat fix 4 ediții SuperBlog, am reușit să o conving să vină la taifas cu super bloggeri pe Dana Maria Jugăurs, una dintre cele mai simpatice veterane ale competiției. Dincolo de o bloggeriță minunată, cu o scriitură vivace și plină de umor, Dana este o enciclopedie în materie de cosmetice. În general, noi femeile vorbim mult despre de toate. Însă Dana este capabilă să vorbească ore întregi despre parfumuri, fără să se repete și fără să emită banalități.
-
Leapșa muzicală – muzică neconvențională
Când am primit leapșa muzicală de la Dana Codori, mi-am dat seama că n-am scris de mult despre muzică. Nici despre interpreți, nici despre concerte. Și nici povești din spatele cântecelor. Am acceptat cu drag provocarea, mai ales cerințele seamănă izbitor cu cele din basmul Fata săracului cea isteață de Petre Ispirescu. Vă mai aduceți aminte de fata care trebuia să vină la curtea boierului nici călare nici pe jos, nici pe drum nici pe lângă drum, nici îmbrăcată nici dezbrăcată? În genul acesta sună și leapșa muzicală: Postați o piesă muzicală care să nu facă parte din ceea ce numim în mod comun muzică și ascultăm de obicei la…
-
La taifas cu Izabela Miklos, alias Be Free Be Zen
Pe Izabela Miklos am cunoscut-o la Spring SuperBlog 2018. Eram amândouă pasionate de călătorii, la început de drum în blogging. Vine astăzi la taifas cu super bloggeri o fată free și zen. Almona călătorește: Cititorii îți savurează scrierile, însă, chiar dacă n-o spun, mor de curiozitate să afle cine se află în culisele blogului Be Free Be Zen. Povestește-ne mai multe despre tine! Izabela Miklos: La multi ani! Multi deja ma stiti, activez in lumea blogging-ului de aproape 3 ani. Am terminat facultatea de Comunicare si Relatii Publice si master in Turism, calatoriile si fotografia sunt pasiunile mele, ma linistesc, ma fac sa fiu Libera si Zen, de aici si numele blog-ului Be Free…
-
Issabela Cotelin, o bloggeriță convinsă că Se Mai Întâmplă
Au trecut Sărbătorile și prima săptămână din anul 2020. Sper că ați petrecut frumos și ați început anul odihniți și pregătiți să vedeți ce Se mai întâmplă. Invitata mea la taifas cu super bloggeri este Issabela Cotelin, o bloggeriță cu multă sensibilitate și care abordează subiecte diverse. Almona călătorește: Cititorii îți savurează scrierile, însă, chiar dacă n-o spun, mor de curiozitate să afle cine se află in culisele blogului Se Mai Întâmplă. Povestește-ne mai multe despre tine! Issabela Cotelin: Mă cheamă ca pe blog și ca pe Facebook, Issabela Cotelin, așa, cu doi de „s”. Întâmplarea asta m-a diferențiat atât de mult de restul fetelor cu același nume ca al meu…
-
Tort Diplomat – vedeta petrecerii de Revelion
Petrecerea de Revelion aduce pe masă cele mai sofisticate preparate culinare. Gospodinele debordează de creavitate și fac concursuri ad-hoc pentru decorarea platourilor. Dacă pentru unii salata boeuf este nelipsită, la mine, vedeta serii este un tort Diplomat.
-
Pășește În Lumea Anielei cu Aniela Ciugureanu
Cel mai frumos lucru care se întâmplă în competiția SuperBlog este că ediție de ediție descoperi oameni, bloguri și scriituri noi. Printre „bobocii” SuperBlog 2019 ediția de toamnă se numără și Aniela Ciugureanu, mămică și blogger în Lumea Anielei. Am invitat-o la taifas cu super bloggeri să aflăm cum se vede competiția prin ochii unui debutant. Almona călătorește: Cititorii îți savurează scrierile însă, chiar dacă n-o spun, mor de curiozitate să afle cine se află în spatele tastaturii. Povestește-ne mai multe despre tine! Aniela Ciugureanu: Dacă îmi cereai acest lucru acum 2-3 ani, foarte multe nu îți puteam spune, asta pentru că viața de mamă îmi seca toată energia și…
-
Insula Aegina – istorie, fistic și fructe de mare
În timpul celor trei zile în Atena, am prins o zi de luni când aproape toate muzeele și siturile arheologice sunt închise. Și cum pentru mine o vizită cât de scurtă în țara lui Homer este incompletă fără o escapadă insulară, am ales o excursie de câteva ore în insula Aegina.
-
Rox Clapa – mamă cu normă întreagă și super blogger de succes
Roxana, alias Rox Clapa este mamă cu normă întreagă și super blogger de succes care îmbină pasiunea pentru scris cu cea pentru IT. Urmărind-o atât în competiția SuperBlog, cât și pe rețelele sociale, am învățat multe despre ce se petrece în spatele cortinei blogului. Stau astăzi la taifas cu autoarea blogului Jurnal de Mămică. Almona călătorește: Cititorii îți savurează scrierile, însă, chiar dacă n-o spun, mor de curiozitate să afle cine se află în spatele tastaturii. Povestește-ne mai multe despre tine! Rox Clapa: Salutări ţie şi cititorilor tăi, Almona! Eu sunt Rox şi scriu pe Jurnal de Mămică. Sunt un om cât se poate de normal, căruia îi plac provocările.…
-
Puzzle Punks Escape Room Brașov. Scapă dacă poți!
Puzzle Punks Escape Room Brașov este cea mai nouă cameră de evadare deschisă în orașul de la poalele Tâmpei. Camera tematică este inspirată de serialul Games of Thrones, iar provocările, pe măsură. Când, în ce împrejurări, cu cine și mai ales cum m-am descurcat la Puzzle Punks Escape Room Brașov vă povestesc în rândurile de mai jos.
-
Sorina Ciocârlan ne deschide Scrinul cu cărți
Bine v-am regăsit! De cum s-a încheiat competiția SuperBlog, am reluat seria de interviuri „La taifas cu superbloggeri”. Săptămâna trecută am stat de vorbă cu Emil Călinescu, superblogger cu greutate. Astăzi, o am ca invitată pe Sorina Ciocârlan, o tânără pasionată de lectură și care deschide pentru voi Scrinul cu Cărți. Almona călătorește: Cititorii îți savurează scrierile, însă, chiar dacă n-o spun, mor de curiozitate să afle cine se află în culisele blogului Scrinul cu cărți. Povestește-ne mai multe despre tine! Sorina Ciocârlan: Cred că mulți mă știu deja de la Literatura pe tocuri, site-ul literar pentru care scriu de 4 ani și care m-a propulsat în lumea blogging-ului înainte…
-
La taifas cu Emil Călinescu, superblogger cu greutate
Când am participat prima oară la SuperBlog, am avut impresia că e o competiție de scris viteză. Responsabil de această gravă inducere în oroare eroare a fost Emil Călinescu, superblogger cu greutate, la propriu și la figurat. Nici nu se lansa bine proba, nici nu mă dezmeticeam bine ce vrea să spună autorul, adică sponsorul, în enunț și cerințe tehnice și hop, Călinescu livra articolul de parcă avea „servitele” la purtător, ca în anii studenției. Vine astăzi la taifas cu superbloggeri Emil Călinescu, autor de multe bloguri.
-
Cum să petreci relaxat trei zile în Atena
La sfârșitul lunii Septembrie, am petrecut împreună cu mama cele mai frumoase trei zile în Atena. Când am întrebat-o unde vrea să mergem într-o scurtă vacanță, oscila între Cipru, Atena și insula Aegina. Pentru că nu aveam la dispoziție decât un pic peste un weekend prelungit, am lăsat Ciprul pentru o vacanță mai lungă într-un viitor apropiat.
-
24 de lucruri pe lista până la Crăciun. Tag de Crăciun
Zilele acestea, am primit provocarea Tag de Crăciun de la prietena mea, Angela, autoarea blogului Angela călătorește. Provocarea spune astfel: stabilește-ți 24 de lucruri pe lista până la Crăciun! De ce 24? Provocarea a fost lansată în blogosferă, pe 1 Decembrie și ar fi un lucru pe zi, până în seara de Ajun.
-
Am întrebat 10 bloggeri români…
La sfârșit de an, provocările se țin lanț. De curând, a reapărut un obicei foarte popular printre bloggeri când rămân în pană de idei: „blogger tag” sau pe românește, „leapșa”. Leapșa reprezintă o serie de întrebări sau o listă de lucruri de făcut la care bloggerii răspund pe blogurile lor și le transmit mai departe altor bloggeri. Aceștia, dacă vor, acceptă provocarea și o transmit la rândul lor altora. Așa cum făceam în copilărie când jucam leapșa pe cocoțate, pe ouate sau alte „porunci”. De data asta, Ramona Badea, mi-a dat leapșa „Am intrebat 10 bloggeri români”. Asadar, START! Am întrebat 10 bloggeri români… Dacă ai putea alege un fel…
-
Ce poți vedea gratis în Atena
Atena este un oraș cu o vibrație aparte, în care clasicul și modernul se împletesc armonios. Cu toate că este extraordinar de aglomerat și uneori gălăgios, nu este nici apăsător, nici obositor. Și mai ales, are o energie pozitivă fantastică. Pe străzile Atenei miroase a cafea și scorțișoară. Atena se trezește târziu și parcă nu doarme niciodată. Am petrecut trei zile pline care mi-au confirmat că este o destinație pentru mai mult decât o dată în viață. Obiectivele turistice din Atena, muzeele și siturile arheologice sunt multe, iar prețurile biletelor de intrare nu sunt chiar mici. Sunt însă foarte multe locuri pe care le poți vedea gratis în Atena pe…
-
Vești bune pentru cei care vizitează Grecia și Cipru: -companiile aeriene Sky Express și Cyprus Airways au semnat un acord interlinear
Pe 23 Septembrie, compania aeriană elenă Sky Express a semnat oficial un acord interlinear cu Cyprus Airways, consolidând astfel cooperarea comercială dintre Cipru și insulele grecești. Acest lucru va permite conexiunile mai ușoare ale pasagerilor între destinațiile companiei aeriene din Cipru și Grecia și astfel pasagerii se pot bucura de mai multe oportunități de călătorie. Pasagerii Cyprus Airways își pot continua acum călătoria de la Larnaca spre 29 de aeroporturi din Grecia continentală și insulele grecești cu zboruri Sky Express din Atena ori Salonic. Acest nou acord permite pasagerilor să călătorească prin rețeaua Sky Express cu un singur boarding pass, conectând Larnaca prin Atena sau Salonic cu 29 de destinații…
-
Sejur în Ikaria – mini-ghid de călătorie
Dacă ai ajuns aici, probabil ai pus pe lista de dorințe un sejur în Ikaria. Sau poate ai un grup de prieteni care a început să creioneze vacanța viitoare.
-
Cum îți protejezi conținutul blogului
Conținutul blogului (texte, fotografii, etc.) este proprietatea autorului. Este protejat de Legea drepturilor de autor și nu ar trebui copiat și/sau distribuit fără acordul expres al acestuia. Cine a găsit o informație utilă pe un blog ar trebui să distribuie link-ul, iar în cazul în care dorește să încorporeze un fragment într-un articol, să citeze sursa cu link activ.
-
Bacșișul în vacanță – cât, cui și de ce
În urmă cu câteva luni, am avut o curiozitate și am lansat cititorilor mei și pasionaților de călătorii provocarea de a răspunde la câteva întrebări legate de bacșișul în vacanță. Dăm bacșis în vacanță? Dacă da, cui, cât și mai ales de ce? Dacă nu îl dăm, care ar fi motivul să nu o facem?
-
Amn3zia de Cristina Lincu
Pe Cristina Lincu am descoperit-o la prima ediție SuperBlog. În calitate de câștigătoare a trofeului, blogger partener și jurat, Cristina a avut o mulțime de sfaturi pertinente pentru cei care se aflau la prima încercare. Apoi am descoperit-o ca scriitoare. În toamna anului trecut, a avut loc lansarea romanului Amn3zia. Deși era o după-amiază rece și ploioasă de noiembrie, la standul editurii atmosfera era caldă. Emoțiile se vedeau pe chipul îmbujorat al autoarei, copleșită de numărul mare de prieteni care au răspuns invitației. Amn3zia, un roman cât o viață Amn3zia este un roman mic pe dinafară și uriaș pe dinăuntru. La prima vedere, ai putea crede că îl termini în…
-
Bagajul pentru Ikaria, ce am pus și ce nu
Bagajul pentru vacanța de vară la plajă n-ar trebui să ridice prea mari probleme. Două, trei costume de baie, două, trei ținute pentru plimbare și încălțăminte comodă. Bagajul pentru Ikaria diferă un pic deoarece insula îmbină armonios marea și muntele. Drumurile către plaje sunt destul de abrupte, iar echipamentul trebuie adaptat acestor condiții.
-
Cum să călătorești singură în Ikaria?
Dacă aș fi cerut un leu pentru fiecare dată când am auzit, rostită cu indignare, cu ochii ieșiți din orbite și urmată de trei cruci care mimează cântatul la chitară, slobozind un „Doamne, apără și păzește”, întrebarea cum să călătorești singură, aș fi milionară. Dar nu m-a dus mintea. Însă, de curând, s-au schimbat și atitudinile și întrebările. Cu oarecare neîncredere, aud cum, călătorești singură? Sau iscoditor, cu urechile pâlnie, cum călătorești singură? Vă împărtășesc astăzi ultima experiență și vă arăt, pas cu pas, cum am călătorit singură în Ikaria.
-
Allmedia.ro – calea de la brand la brand de succes
Fiecare antreprenor își dorește ca afacerea lui să devină un brand de succes. Indiferent că este vorba de un restaurant, un magazin, un produs alimentar sau un scriitor, oricare poate deveni un brand de succes. La reușita unui brand concurează mai mulți factori, iar unul dintre aceștia este notorietatea. Allmedia.ro – calea de la brand la brand de succes Cel mai important lucru pentru un brand este să ajungă la public și să fie cunoscut. Un brand de succes este acela pe care publicul îl recunoaște imediat. Dar cum faci cunoscut un brand? Este de notorietate faptul că brandurile de succes investesc foarte mult în publicitate. Fie că e vorba…
-
Plajele din Ikaria – pentru mine, pentru tine, pentru toți
Exotice, amenajate, sălbatice, aglomerate, izolate, child-friendly sau adults only, plajele din Ikaria sunt unice.
-
Taverne în Ikaria – unde și ce mâncăm?
După ce v-am plimbat prin insula Ikaria și împrejurimi, a venit vremea să vorbim și despre un subiect practic: unde și ce mâncăm. Am să vă povestesc în continuare despre cele câteva taverne în Ikaria pe care le-am testat și pe care le recomand cu drag.
-
Vacanță în Ikaria – ultimul episod
Ultima zi de vacanță în Ikaria m-a găsit la bordul velierului Nafkrati ancorat în portul Agios Kirykos. Dis-de-dimineață, primele două lucruri pe care le-am văzut au fost cerul și marea. În fața mea, soarele cât o portocală se ridica de pe insula Patmos. Bisericuța de pe creastă avea și ea nuanțe roșiatice. Marea, un pic mai creață decât o clătită, sclipea ca un roi de licurici.
-
Croazieră în Fournoi Korseon – senzații tari și o cazare inedită
Încă de anul trecut, când am vizitat insula Samos, aveam pe listă o croazieră în Fournoi Korseon. N-am reușit deoarece din Pythagorio către insula Fournoi este o singură cursă de ferry-boat, o dată pe săptămână.
-
Secretul longevității locuitorilor din insula Ikaria
Despre insula Ikaria se vorbește foarte puțin și se știe și mai puțin. Singurul lucru despre care a auzit toată lumea este că locuitorii dețin secretul longevității.
-
Insula Ikaria jeep trip – supradoză de adrenalină
Pe măsură ce zilele treceau, vacanța în insula Ikaria devenea din ce în ce mai palpitantă, iar jeep trip pe platoul Erifi a fost momentul de maximă adrenalină.
-
Insula Ikaria: drumeție montană și plante de leac
După două zile de tratament și relaxare, planurile de vacanță au revenit în grafic. Dis-de-dimineață pentru insula Ikaria, adică pe la 9.30, am plecat cu Lina în drumeție montană în zona Raches. Întrucât picioarele mele nu erau vindecate complet, am stabilit cu Lina o versiune scurtă a traseului.
-
Când planurile de vacanță se modifică în vacanță
Uneori, planurile de vacanță se schimbă chiar pe parcursul derulării sejurului. Oricât de bine și în amănunt ai planifica, factorul surpriză ia cele mai nebănuite forme: vânt puternic, un zbor întârziat ori anulat, un accident major sau o banală înțepătură de țânțar.
-
Duminica de Rusalii, o petrecere cu lăutari și un țânțar buclucaș
În Duminica de Rusalii, pe insula Ikaria nici iarba nu crește. Lumea merge dimineață la liturghie, se odihnește la prânz, iar seara petrece.
-
Pension Kamares cea mai faină cazare în Ikaria
Cu o întârziere de o oră, am ajuns în sfârșit la destinație. Pe aeroport, mă aștepta Lina. După ce mi-am recuperat bagajul, am plecat spre Gialiskari, stațiunea în care aveam asigurată o cazare în Ikaria pentru 8 nopți.
-
Cum ne putem planifica o călătorie pe cont propriu în Singapore
I was born to travel. Așa îmi place să spun și să cred. Dar astăzi, nu este vorba despre mine. Ci despre un cuplu călător. Despre o prietenă faină pe care am descoperit-o în blogosferă. Georgiana Mihuț, alias Born to Travel a acceptat invitația de a ne împărtăși într-un guest-post, experiențele din Singapore. „Noi suntem un cuplu călător”, așa obișnuiesc sa ne descriem. Nu ne place să prindem prea multe rădăcini într-un singur loc, sau să pierdem vremea atunci când suntem în vacanță. Când suntem departe de casă, ne plimbăm dintr-o parte în alta a orașului, ne creăm amintiri de poveste oriunde mergem, vânăm experiențe culinare și colecționăm magneți de…
-
Zbor București Ikaria cu Aegean Air și Sky Express
Cele 9 zile de vacanță în Grecia au debutat pe 15 iunie cu un zbor București Ikaria cu Aegean Air și Sky Express. De fapt, când am căutat bilete de avion, prin februarie, zborul dus – întors figura operat integral de compania elenă Aegean Air.Am făcut o greșeală de începător, mi se mai întâmplă și mie, și n-am cumpărat biletul atunci, cu doar 270 de euro.
-
Insula Ikaria: Itinerariu pentru 9 zile
În timp ce tu citești acest articol, eu sunt la bordul unui avion, în drum spre Insula Ikaria, destinația de vacanță pentru următoarele 9 zile. Mă îndrept către cea mai frumoasă aventură de până acum. Călătoresc singură, după câteva luni bune de documentare, planificare și negocieri.
-
De ce să nu alegi all inclusive în Grecia
Există resorturi all inclusive în Grecia? Care este cel mai bun hotel all inclusive în Grecia? Sunt întrebări la care an de an turiștii încearcă să afle răspunsul.
-
De ce am refuzat tichetele de vacanță 2019
Tichetele de vacanță acordate salariaților din sectorul bugetar au iscat mai multă zâzanie decât pensiile speciale. Pe principiul „găina vecinului e curcă”, rețele sociale au explodat, pe motiv că bugetarii au vacanță pe banii statului. Dacă este sau nu așa, te las pe tine să hotărăști după ce vei afla de ce am renunțat la tichetele de vacanță 2019.
-
12 site-uri pentru planificarea călătoriei
Planificarea călătoriei este cea mai frumoasă etapă premergătoare vacanței. În funcție de destinația pe care o aleg, încep documentarea chiar și cu un an înainte. Din momentul acela, mă transpun în atmosfera relaxantă și proiectez mental cele mai frumoase scenarii. Dar când încep să fac liste cu obiective turistice, să aleg transportul, cazarea, să calculez bugetul, am de multe ori impresia că mă aflu în fața unui puzzle cu multe piese lipsă. Îmi sunt de mare ajutor o serie de site-uri fără de care nu pot concepe planificarea călătoriei pe cont propriu.
-
Îmbătrânește frumos cu Yves Rocher!
Pe o scară de la 1 la 10, cât de mult îți dorești să îmbătrânești frumos? Pe chipul, mâinile și corpul tău, timpul să lase doar urme fine? Compania Yves Rocher a ajuns la vârsta senectuții. Anul acesta împlinește 60 de ani. O vârstă rotundă și frumoasă. Mărturisesc că am fost tentată să spun „Îmbătrânește frumos ca Yves Rocher!„. Dar mi-am dat seama că un brand de asemenea anvergură nu îmbătrânește. Evoluează, se adaptează și ne ajută pe noi să ne menținem în formă și să îmbătrânim frumos.
-
Vacanță în Bayern (1) Munchen și împrejurimi
Dana Codori este scriitoare, ilustrator și blogger de o sensibilitate ieșită din comun. Scrie poezii și cărți pentru copii, iar în puținul timp liber, cochetează cu desenul și cu pictura. Pe blogurile ei, Dana Codori și Căsuța unui melc, aranjează cuvinte și culori despre tine, despre suflet. De mai bine de 6 ani locuiește în Germania, o țară în care eu încă n-am ajuns și, de ce să nu recunosc, nu am trecut-o pe lista scurtă. Articolul de astăzi, guest-post semnat Dana Codori, este o invitație la vacanță în Bayern, prin Munchen și împrejurimi. Când te gândești la vacanță, este Germania una dintre țările de pe lista ta? Dacă nu,…
-
Sudul litoralului românesc renaște cu oameni inimoși
Timp de câteva zile ploioase încununate de o tornadă ucigașă, zeci de superbloggeri au înălțat rugi de vreme bună. Nu de alta, dar în perioada 3 – 5 Mai, în sudul litoralului românesc, la Hotel Miorița din Neptun, avea să se comită cea mai tare Gală SuperBlog din istoria competiției: Gala Spring SuperBlog 2019.
-
Spring SuperBlog 2019 – gânduri la final
Semi-maratonul Spring SuperBlog 2019 a ajuns la final. La startul competiției s-au aliniat 130 de entuziaști, printre care și eu. Au abandonat din start, fără să participe la vreo probă, 11 concurenți. Au trecut linia de sosire ca finaliști, 50 de superbloggeri care au parcurs cu stoicism cele 18 probe.
-
De unde bem apă în Grecia?
Calitatea apei pe care o bem în vacanță poate face diferența între un sejur reușit și unul ratat. Încă de la prima ieșire, mi-am pus întrebarea de unde să beau apă în Grecia, de la robinet sau să cumpăr îmbuteliată?
-
Discordia
De când fusese alungată din Olimp, Zeița Discordia se plictisea îngrozitor. Muritorii erau atât de inventivi când venea vorba de conflicte, încât intrigile ei abia dacă mai stârneau o gâlceavă în curtea școlii. Avea nevoie de o idee sclipitoare și de un prilej.
-
Aniversare cu sejur la mare
Când ești călător pasionat și începi să împărtășești pe blog impresii din vacanță, după un timp, începi să fii rugat să creionezi un sejur la mare sau la munte de la cap la coadă. Uneori e o sarcină ușoară și plăcută, alteori e mai greu să acoperi toate solicitările. În curând se vor împlini 30 de ani de la absolvirea liceului și un astfel de eveniment trebuie marcat cum se cuvine. Întrucât toți am căzut de acord că trebuie să fie ceva deosebit, ne-am gândit la ceva mai mult decât o cină prelungită într-un local. Așa s-a născut ideea unui sejur la Neptun. Mărturisesc că mi-a plăcut ideea pentru că…
-
Oameni care strălucesc
Există oameni care strălucesc după căderea întunericului. Când zgomotul orașului se atenuează și, încet-încet, luminile se sting, ei se trezesc la viață. Pe scenă, în lumina reflectoarelor, viața lor se desfășoară într-un ritm aparte. După legi nescrise, dure și adesea nemiloase. EL este unul dintre aceștia.
-
De ce să ceri sfatul unui consultant de modă?
Dacă citești acest articol, probabil te-ai gândit măcar o dată că ai putea apela la sfatul unui consultant de modă. Dacă nu, să știi că nu e o rușine, ba, uneori este chiar necesar. Moda este în continuă schimbare, ofertele sunt numeroase și tentante, dar nu tot ce este la modă ni se și potrivește. O să-mi spuneți, probabil, că o consultație de modă este o fiță și total inutilă atâta timp cât ai oglindă și ți-ai definit stilul personal cu mult timp în urmă. Nu pot să vă contrazic deoarece, până în urmă cu puțin timp așa gândeam și eu. Numai că, o invitație la un eveniment cu pretenții…
-
Pe străduța cu iluzii cu superblogger Diana Elena Neață
Competiția SuperBlog este în plină desfășurare, dar eu tot am chef de stat la taifas cu superbloggeri. Între două probe care se succed cu repeziciune și afișarea notelor în urma jurizării, am prins-o pe Diana Elena Neață, autoarea unor povești extraordinare pe blogul Illusion’s Street. Almona Călătorește: Cititorii îți savurează scrierile, însă, chiar dacă n-o spun, mor de curiozitate să afle cine se află in culisele Illusion’s Street. Povestește-ne mai multe despre tine! Diana Elena Neață: Sincer, pot scrie despre orice însă mi-e tare greu să leg două vorbe despre mine. Totuși, o să încerc o descriere succintă: pasionată de scris, cărți bune, ceai, cafea, ciocolată și plimbări; optimistă până-n pânzele albe;…
-
Slăbesc până la vacanță cu Smart Diet
Sezonul „Slăbesc până la vacanță” se deschide oficial după sărbătorile de Paște. Vrând-nevrând, de sărbători tentațiile sunt mari și nu reușim să ne abținem de la o bucățică de drob, una de friptură sau de la o felie (în plus) de cozonac.
-
Dreptul la vacanță al unei femei singure
Prima mea vacanță de femeie pe picioarele ei era cât pe-aci să se sfârșească înainte de a începe. Și asta pentru că la vremea respectivă, dreptul la vacanță al unei femei singure era garantat doar de voința și determinarea ei.
-
Insulele nord egeene – 5 giuvaeruri nedescoperite
Insulele nord egeene sunt asemenea unor femei frumoase înveșmântate în văluri semi-transparente. Mai puțin promovate și expuse decât surorile lor, insulele Ionice sau Cycladele, insulele nord egeene sunt misterioase și greu de cucerit.
-
Intră în semi-maratonul SuperBlog 2019!
Bine v-am găsit! Prima zi de primăvară aduce cu ea ghiocei, mărțișoare și o nouă competiție pentru bloggeri: Semi-maratonul SuperBlog 2019. După o matură chibzuință (adică o zi și o noapte) am constatat că nu pot sta deoparte, oricât aș vrea. Așa că, iată-mă din nou la startul distracției. Intră în semi-maratonul SuperBlog 2019! Dacă ești major, ai un blog de cel puțin 3 luni și minimum 20 de articole publicate, te califici pentru un loc la linia de start. Dacă ai între 16 și 18 ani, mai ai nevoie și de acordul scris al unuia dintre părinți. Deh, GDPR-ul obligă. Dar tu știi asta. Nu trebuie să îți faci…
-
Grecia viața de noapte. 8 destinații pentru petrecăreți
Grecii sunt un popor deosebit vesel și nu au nevoie de vreun eveniment special să se distreze. În Grecia viața de noapte este vibrantă și fiecare călător găsește ceva pe gustul lui. De la seri cu muzică tradițională, la petreceri pe plajă și în cluburi unde mixează DJ celebri. Atât pe continent, cât și pe insulele grecești, poți petrece toată noaptea cu muzică, dans și băuturi fine.
-
Giannis Ploutarhos la București – Concert cu casa închisă și inima deschisă
Toți avem dorințe, vise care par imposibile. Și totuși, uneori, visele se împlinesc de sine. Visul meu imposibil era să-l ascult live pe Giannis Ploutarhos la București.
-
Trusa medicală de călătorie. Ce trebuie să conțină
Surprizele neplăcute apar exact atunci când ne așteptăm mai puțin. Parcă au senzori și, când ne este vacanța mai tihnită, vin să ne strice cheful. Și pentru că întotdeauna este mai înțelept să previi decât să combați, să vorbim puțin despre trusa medicală de călătorie.
-
Șamponul pentru copii mi-a revitalizat părul
Șamponul pentru copii era ultimul pe lista alegerilor în cazul unui păr vopsit, uscat, rebel și care cădea din abundență.
-
De Sfântul Valentin petrecem cu Giannis Ploutarhos
Sărbătoarea de Sfântul Valentin este un bun prilej să ne răsfățăm iubitul, iubita, soțul, soția cu daruri deosebite. Este, dacă vreți, o prelungire a lunii cadourilor. Când e vorba să alegem cadouri pentru pentru persoana iubită, avem o mulțime de posibilități. De la flori la jucării de pluș, de la cosmetice la bijuterii. Ce părere aveți, însă, de un bilet la un concert de muzică grecească? De Ziua Îndrăgostiților, Giannis Ploutarhos, unul dintre cei mai iubiți interpreți de muzică grecească, vine pentru prima oară în București, la Sala Palatului.
-
Pașaportul românesc în Top 20 cele mai puternice pașapoarte din lume.
Pașaportul românesc ocupă locul 19 în topul celor mai puternice din lume, conform indexului global publicat de Henley&Partners.
-
Sejur în Bali cu Tria Uma Travel
One night in Bangkok era melodia mea preferată în adolescență. Și chiar visam ca într-o zi să ajung în orașul descris de cântec. De ceva vreme, muzica ce-mi place poartă numele sejur în Bali cu Tria Uma Travel.
-
Autobuzul Kerala Blog Express mă așteaptă. Mă ajutați să urc?
Îmi doresc să ajung în India de foarte multă vreme. Mi se pare o țară fascinantă, dominată de contraste. India este o țară pe care să o iubești sau să o urăști. Depinde cum te raportezi la ea. Te poți extazia în fața grandorii templelor, te pot surprinde culorile Festivalului Holi, ori pot să te aducă la exasperare aglomerația și venerația indienilor pentru vaci. Și totuși, eu visez la toate astea și vreau să le văd pe viu. Vreau să urc în autobuzul Kerala Blog Express și să experimentez două săptămâni pe tărâm indian!
-
Obiceiuri de Anul Nou în Grecia
Câte bordeie, atâtea obicee spune o vorbă din bătrâni. Când vine vorba de tradiții, obiceiuri sau superstiții, oamenii sunt foarte creativi și acestea diferă de la o zonă la alta, de la o cultură și de la o religie la alta. Dar și de la un eveniment la altul. Cele mai multe sunt legate de ciclul anotimpurilor și de sărbătorile religioase. Trecerea în noul an este una dintre cele mai bogate în obiceiuri și superstiții legate de bunăstare, fertilitate, noroc și ghinion. Fiecare popor are propriile obiceiuri de Anul Nou. Grecia, o țară cu o istorie bogată și cu o trecere de la religia politeistă la creștinismul ortodox, a păstrat…
-
Asigurarea de călătorie de la moft la necesitate
Începutul de an este cel mai bun moment să ne gândim la viitoarea vacanță. După petrecerea de Revelion și dorințele exprimate la miezul nopții, urmează câteva zile libere în care putem să răsfoim oferte de vacanță și să începem să căutăm bilete de avion și cazări în destinațiile preferate. Un aspect important pe care de foarte multe ori îl scăpăm din vedere este asigurarea de călătorie.
-
Un an de blog Almona călătorește
Se apropie sfârșitul anului și, conform uzanțelor, ar trebui să fac o retrospectivă la un an de blog Almona călătorește. Ar trebui să fie despre ce am vrut și ce a ieșit, precum și despre cifre. Ei, bine, la cifre nu prea mă pricep, dar pentru un an plin de evenimente, mai mult sau mai puțin plăcute, pot să spun că anul 2018 n-a fost chiar rău pentru blogul meu.
-
Chec pufos și aromat ca în Thassos
De Crăciun, am renunțat la cozonac și am făcut un chec pufos și aromat. Am muncit mai puțin și n-am mai stat cu sufletul cât un purice că nu crește. Ori dacă a crescut, când îl scot din cuptor se lățește ca o clătită. Rețeta de chec pufos și aromat am adus-o acasă din insula Thassos.
-
Royal Boutique – un hotel de 3***+ și o Gală de 10
La Hotel Royal Boutique din Poiana Brașov, am petrecut doar o noapte, cu ocazia Galei SuperBlog 2018. A fost suficient să-mi fac o impresie și să vreau să revin cât de curând. Prezența mea la Gala SuperBlog 2018, a stat sub semnul întrebării până în ultima clipă. Așa cum nu eram hotărâtă să particip în competiție și am chiulit motivat, la fel mă pregăteam pentru o absență maiestuoasă și de la Gală.
-
10 accesorii pentru călătorie pe care trebuie să le ai
Vacanța este unul dintre cele mai frumoase momente din an. O așteptăm și o plănuim cu mult timp înainte. Ne organizăm transportul, cazarea și facem liste cu obiectivele turistice și activitățile pe care nu vrem să le ratăm. Însă oricât de amănunțit am planifica totul, uneori, niște mici detalii fac diferența pentru o vacanță fără griji. Iată câteva accesorii pentru călătorie foarte utile când pleci la drum.
-
Îngrijirea tenului- cum să arăți cu 20 de ani mai tânără
Îngrijirea tenului ridică nenumărate probleme, mai ales când lipsa timpului își spune cuvântul. Ni se întâmplă de multe ori să considerăm că dacă ne spălăm pe față cu apă și săpun am rezolvat toate problemele. Din păcate, timpul trece și pielea noastră suferă. Am fost întrebată de multe ori cum reușesc, la aproape 50 de ani, să arăt ca la 30. Am să vă dezvălui astăzi ritualul meu zilnic pentru îngrijirea tenului. Veți vedea că nu este nici complicat și nici nu trebuie să vă mutați definitiv în fața oglinzii.
-
Cadouri deosebite pentru orice ocazie – trandafirii criogenați
Cadourile sunt motiv pentru o dublă bucurie. A celui care le primește și a celui care le oferă. Emoția celui care este surprins când îl desface este la fel de intensă cu a celui care așteaptă să vadă efectul surprizei. Este foarte ușor să faci cadouri deosebite, care să dureze peste ani, fără multă alergătură sau bătaie de cap.
-
SuperBlog 10 ani – am tras chiulul motivat
Ediția aniversară SuperBlog 10 ani s-a încheiat. Au fost două luni în care aproape 200 de bloggeri au înroșit tastaturile și au scris articole pentru cei 22 de sponsori ai competiției. În ediția din primăvară, Spring SuperBlog 2018 m-am putut mândri cu statutul de finalist SuperBlog, cu un onorant loc 15 și un premiu. În ediția de toamnă, nu eram convinsă să particip, dar cine poate sta deoparte după ce s-a molipsit de cel mai devastator virus? Și dacă tot m-am înscris, am participat la 6 probe. Am obținut 550 de puncte, un punctaj mediu de 92 puncte/probă. Surpriza a fost că am obținut note mari, 95 de puncte, la…
-
Am apărut în revista Ioana de Moș Nicolae
Moș Nicolae a fost foarte darnic cu mine anul acesta. Adevărul este că am fost cuminte și foarte silitoare. Într-o zi, am primit un e-mail cu un subiect care m-a făcut să casc și ochii și gura în același timp: „Colaborare Revista Ioana”.
-
Dimineți Fericite împreună cu Hurom
La Pensiunea Dimineți Fericite, ultimii turiști își iau rămas bun și promit să revină cât mai des. Îi privesc de pe terasă și o aștept pe Ioana, prietena mea și proprietara acestui minunat loc de vacanță, să-mi povestească despre sezonul care tocmai se încheie.
-
City-break în București – de ce să-l pui în wish list
București este un oraș al contrastelor și plin de surprize. În timp ce locuitorii fac tot posibilul să evadeze din oraș, tot mai mulți turiști străini îl văd ca pe o destinație must-see. Dacă încă nu ai vizitat capitala, este momentul să te gândești serios la un city-break în București. Durata acestuia poate varia de la două la patru zile, în funcție de ceea ce îți dorești să vezi și de timpul pe care îl ai la dispoziție. Cel mai bine este să vii în București de vineri până luni. Poți veni în aprilie-mai, când înfloresc magnoliile, dar și în octombrie-noiembrie, când toamna pictează orașul în roșu și galben. Însă…
-
Călător prin București cu #ExperienceBucharest
Bucureștiul m-a fascinat de mică. În timp ce unii mă invidiau pentru privilegiul de a locui la doi pași de mare, eu nu voiam altceva decât să fiu, pentru câteva zile, călător prin București. După Marele Cutremur din 4 martie 1977, mi-a fost teamă că, dacă voi ajunge vreodată în București, acesta nu va mai avea măreția care l-a consacrat ca Micul Paris. Am ajuns în Capitală câțiva ani mai târziu, într-o excursie de o zi la Muzeul Național de Istorie. Din păcate, timpul scurt mi-a permis, în plus, o călătorie cu metroul, o sesiune de shopping la Magazinul Victoria și o pungă cu pufuleți trași în ciocolată, de la…
-
Cartierul Ladadika – povestea unui cântec
Situat în apropierea portului, la câteva minute de piața Aristotel și de Turnul Alb, cartierul Ladadika este cunoscut astăzi ca polul distracției. Ca turist în Salonic, trebuie să știi că este un obiectiv turistic must-see.
-
Top 5 stațiuni pentru ski în Grecia
Când vorbim de Grecia, primele lucruri la care ne gândim sunt plajele cu nisip alb, negru, roșu sau auriu. Golfurile pietroase și sălbatice, perfecte pentru o incursiune submarină. Satele de munte în care timpul pare că a încremenit sub o baghetă magică. Pentru mulți dintre noi, o vacanță la ski în Grecia este o mare necunoscută și, de ce să nu recunoaștem, greu de imaginat.
-
Cele mai bune hoteluri pet-friendly din Atena
Îți dorești să vizitezi Atena într-o vacanță sau măcar într-un city-break dar n-ai cu cine să lași câinele sau pisica? De câte ori ai renunțat la planurile tale pentru că n-ai găsit un hotel în care animalul tău de companie să fie bine primit? Nu mai este cazul să îți faci griji ori să-ți anulezi călătoria, Cele mai bune hoteluri pet-friendly din Atena sunt pregătite să te primească și pe tine și pe prietenul tău, Grecii sunt mari iubitori de animale de companie și tot mai mulți turiști iau cu ei câinii și pisicile. Mai mult, unii adoptă animăluțe din adăposturi din Grecia.
-
Cazare în Sinaia cu vouchere de vacanță la Hotel New Montana
Ce face omul când mai are câteva zile de concediu și un pachet întreg de vouchere de vacanță nou-nouțe? Normal, se gândește la o vacanță în România unde poate să le valorifice în termenul de valabilitate. Cum s-a făcut de-am ales o cazare în Sinaia la Hotel New Montana, vă povestesc în rândurile de mai jos.
-
O zi la Sinaia – ce facem, ce vedem, unde mâncăm
Dacă vrei să evadezi din București, o zi la Sinaia este alegerea ideală. Ultima oară când am fost în stațiunea montană de pe Valea Prahovei, a fost acum 30 de ani. Mi-o amintesc aglomerată, murdară și cu o vreme nu foarte prietenoasă la jumătatea lui Septembrie. Dintr-o pură întâmplare, pentru că trebuia să valorific niște vouchere de vacanță, am ajuns din nou la Sinaia.
-
Plimbările cu măgărușii în Santorini au fost restricționate
Photo by Charlie Marusiak on Unsplash Articol actualizat pe 12 octombrie 2018 Turismul de masă afectează din ce în ce mai multe destinații. În pofida încasărilor din turism, din ce în ce mai multe orașe încep să ia măsuri pentru limitarea fluxului de vizitatori care se transformă, încet-încet, în invadatori. Barcelona și Venezia sunt doar două dintre ele. De curând, autoritățile de la Florența au interzis mâncatul pe stradă, în special în zona istorică. La rândul ei, Grecia, o țară puternic afectată de criza financiară și în care veniturile din turism acoperă aproape un sfert din PIB, este pe cale să ia măsuri nepopulare printre turiști. Nu sunt măsuri punitive, ci acțiuni menite…
-
Suveniruri din Grecia – pușculița cu amintiri
Fiecare călătorie lasă urme adânci pe suflet și pe gânduri. Amintiri care se estompează în timp, dar nu se șterg. Rămân acolo într-o cutiuță pe care eu am numit-o pușculița cu amintiri. Peisaje, oameni, un șuierat de vânt sau o mireasmă sunt suficiente să mă poarte din nou într-o vacanță deja încheiată. Cu toate acestea, nu rezist să nu aduc cu mine „ceva”, „orice” care să îmi aducă aminte, de parcă ar exista posibilitatea să uit, despre trecerea mea, scurtă de fiecare dată, prin țara lui Homer. Iar la capitolul suveniruri din Grecia, lista e lungă și poate ciudată.
-
Ponturi pentru călătoria cu ferry-boat spre insulele grecești
Insulele grecești au un farmec aparte. Și cu cât sunt mai greu accesibile, cu atât parcă ne atrag mai mult, ca un etern fruct oprit. Din cele 6.000 de insule cu care se laudă Grecia, doar 227 sunt locuite și au infrastructură pentru a petrece un sejur la mare. Chiar și pe cele nelocuite putem petrece frumos câteva ore la plajă sau admirând vestigiile istorice. Cele mai multe insule locuite au aeroport. Insula Creta are chiar două, unul lângă Iraklion și unul lângă Chania. Sunt însă, nu puține, pe care accesul se face doar pe calea apei. Să trecem în revisă câteva ponturi pentru călătoria cu ferry-boat spre insulele grecești.
-
20 + lucruri pe care să nu le faci în Grecia
Grecia este o țară minunată, cu o istorie bogată. Cultura și tradițiile sunt la mare preț și unele gesturi pot fi considerate ofensatoare. De asemenea, lucruri cu care suntem obișnuiți acasă, acolo pot constitui contravenții sau infracțiuni. Sunt lucruri pe care să nu le faci în Grecia și oriunde în altă parte, dacă nu vrei să ai probleme. Ca de exemplu să urli prin toți porii că ești turist și cazi pradă hoților de buzunare sau capcanelor pentru turiști. Dar sunt și altele care țin de obiceiul locului. Și dacă documentarea unei vacanțe începe cu things to do și must see, n-ar trebui să se încheie fără să aflăm ce…
-
Ce trebuie să știi dacă alegi un sejur în insula Samos
Un sejur în insula Samos se află pe lista de dorințe a multor români. Mai ales pentru aceia care au descoperit-o într-o excursie de o zi din Kusadasi. Mărturisesc că așa am descoperit-o și eu, în povestirile unui coleg. Dar nu mă tenta o astfel de abordare. Deci…
-
Seară grecească în Samos la Taverna Tarsanas
Taverna Tarsanas din Pythagorio a fost prima mea opțiune pentru o seară grecească în Samos. Știam că este foarte aproape de Hotel Labito unde am avut cazarea. Nu mă așteptam, totuși, să fie la mai puțin de 1 minut de mers pe jos. Cel puțin Google maps o afișează mai departe. Însă aceasta nu a fost singura surpriză plăcută de la Taverna Tarsanas.
-
Baruri, gelaterii, cafenele în Pythagorio
Insula Samos are o frumusețe aparte. Am găsit-o diferită și deosebită de tot ceea ce credeam că știu despre Grecia și insulele grecești. V-am povestit pe larg despre vacanța mea în insula lui Pythagora și vă invit astăzi să descoperim baruri, gelaterii, cafenele în Pythagorio.
-
Cea mai renumită tavernă pescărească în Pythagorio – Taverna Maritsa
Am colindat insula Samos în lung și în lat, am descoperit obiective turistice inedite, am făcut cunoștință cu cei mai simpatici pirați și v-am povestit despre taverne testate și recomandate. Am rămas datoare cu impresii despre o tavernă pescărească în Pythagorio unde am petrecut ultima seară de vacanță.
-
Croazieră de o zi în insula Samos – întâlnirea cu pirații
Au trecut câțiva ani de când n-am mai petrecut o zi întreagă pe mare. Îmi era dor de o plimbare pe apele albastre ale Egeei. De briza care domolește arșița verii. Să mă iau la întrecere cu peștii într-un golf, departe de țărmul înțesat lume. Și să lenevesc pe o plajă pustie. Eu și gândurile mele. Am plecat hotărâtă să îmi împlinesc dorința. Însă nu mă gândeam că într-o croazieră de o zi în insula Samos mă voi întâlni cu piarații.
-
Taverne în Samos – testate și recomandate
Vă invit astăzi într-o altfel călătorie. Un tur culinar prin taverne în Samos. În fiecare vacanță încerc să descopăr preparate și arome noi. De 15 ani, zic eu că mi-am făcut o idee cam ce înseamnă bucătăria grecească, dar îmi doresc ceva specific locului.
-
Hoinar prin satele de munte din insula Samos
Am pornit la drum spre insula Samos fără prea mari așteptări, fără un plan prea bine pus la punct, fără liste interminabile de obiective turistice. Se poate spune că am plecat în vacanță la ghici. Când credeam că nu mă mai poate surprinde ceva, am descoperit satele de munte din insula Samos.
-
Cazare în Samos – Hotel Labito. Cu bune și mai puțin bune
Când am optat pentru cazare în Samos la Hotel Labito, nu aveam așteptări prea mari. Niciodată nu mi-am făcut iluzii cu privire la vreo cazare în Grecia, având în vedere că întotdeauna am ales maximum 2*.
-
Obiective turistice în Samos pe care nu ar trebui să le ratezi
Insula Samos, aflată în arhipelagul insulelor Est-Egeene, la doat 1,6 km de coasta Turciei, este cea mai bogată în vestigii arheologice. Fie că alegeți un sejur întreg sau faceți doar o excursie de o zi din Kusadasi, sunt câteva obiective turistice în Samos pe care ar fi păcat să le ratați.
-
Călătoria cu avionul spre și dinspre Insula Samos
Alarma ceasului deșteptător sună prelung. Este ora 2.00 noaptea și oamenii normali dorm cu vise. Eu, însă, trebuie să mă trezesc ca să ajung la timp la aeroport. La ora 7.00 decolează cursa charter TAROM și începe călătoria cu avionul spre Insula Samos.
-
8 plaje în Corfu pe care le-am văzut
După atâtea povești despre insula Corfu, am constatat că nu am scris niciun articol despre plaje. Și asta deoarece pentru mine, plajele reprezintă atracții turistice dacă și numai dacă sunt încadrate într-un peisaj. Sunt plaje în Corfu pe care am fost și m-am simțit minunat și altele de pe care am fugit imediat.
-
10 insule pentru luna de miere în Grecia
Dacă rochia de mireasă trebuie să fie perfectă, luna de miere trebuie să fie unică. Toate cuplurile își doresc o minivacanță după petrecerea de nuntă. Câteva zile într-o atmosferă romantică, în care totul vibrează pentru ei doi. De aceea, m-am gândit să vă prezint câteva destinații pentru luna de miere în Grecia.
-
Locuri de vacanță în Grecia care au devenit platouri de filmare
Despre Grecia aș putea vorbi la nesfârșit, fără să mă plictisesc și fără să mă repet. De fiecare dată când merg în vacanță, am senzația că peisajele sunt desprinse parcă din basme. Verdele intens al măslinilor, pinilor sau chiparoșilor, albastrul, turcoazul și albul din spuma mării îmi dau o stare de bine și mă inspiră. Și nu doar pe mine. Fie că vorbim de partea continentală sau de insule, multe locuri de vacanță în Grecia au inspirat producători și regizori și au devenit platouri de filmare.
-
Atracții turistice în Constanța mai puțin cunoscute
Timp de un deceniu nu am vrut sa aud de Constanța și Mamaia. Nu voiam să le văd nici in fotografii. Orașul meu se degrada văzând cu ochii, iar despre atracții turistice în Constanța, se vorbea la timpul trecut. Mamaia, cândva o bijuterie la malul Mării Negre, devenise unitate de măsură etalon pentru prostul gust.
-
Week-end la Mamaia sub semnul lui „prima oară”
După aproape două luni în care am scris pe bandă rulantă articole pentru cea mai longevivă competiție de blogging, a venit momentul mult așteptat: Gala SuperBlog. A fost ocazia perfectă să petrec, pentru prima oară în calitate de turist, un week-end la Mamaia.
-
Bucătăria corfiotă așa cum am descoperit-o eu
V-am povestit pe larg despre tot ceea ce m-a încântat în fiecare vacanță in Corfu, dar nu v-am spus prea multe despre bucătăria corfiotă pe care o ador.
-
Va mai fi Grecia o destinație ieftină?
Dincolo de mirajul plajelor sălbatice, al apelor clare si curate, al peisajelor care îți taie răsuflarea, al locurilor încărcate de mitologie si al ospitalității, Grecia se află pe primele locuri in preferințele noastre de vacanta si pentru ca este aproape de noi și relativ ieftină. Dacă distanța fata de România, slava Domnului, va rămâne aceeași nu același lucru putem sa-l spunem despre costurile unei vacante in frumoasa Ellada. Va mai fi Grecia o destinație ieftină? Potrivit publicației newsit.gr, de la 1 Ianuarie 2018, guvernul elen pregătește mărirea unor taxe existente si introducerea unora noi care vizează si domeniul turismului. In 32 de insule nord si est-egeene si Dodecaneze, va creste cota de…
-
O inimă albastră departe de ochii lumii
Se bastasse una bella canzone a far piovere amore…. Pffff! Nu-mi vine să cred că au trecut aproape 30 de ani de când am lansat melodia asta. Și câte altele după ea… Iar anul acesta le-am promis fanilor un an „alla GRANDE”! Un disc nou, un turneu și muzică nouă. Între două concerte, însă, aș vrea măcar o săptămână de vacanță undeva fără reflectoare, fără autografe, fără selfie. Doar eu, gândurile mele și familia. Dar unde? E oare vreun loc în care să nu mă cunoască cineva? Mi-ar plăcea în Grecia. M-am îndrăgostit iremediabil astă-vară când am cântat pe plajă cu Antonis Remos*. Ce atmosferă, ce oameni, ce peisaje…
-
Vacanță cu parfum de copilărie
Știți care este întrebarea la care n-am putut răspunde vreodată? Și care se repeta obsesiv, în studenția mea bucureșteană, la sfârșitul fiecărei sesiuni de examene din vară? „Care este cel mai bun hotel din Mamaia?”
-
Plec într-o vacanță altfel: voluntar în Costa Rica!
De când samovarul rusesc clocotește vârtos și dă semne că stă să se reverse peste poalele distinsei tanti Europa, vacanțele pe bătrânul continent tind să devină premiu la ruleta de aceeași naționalitate cu ceainicul. Ba sare în aer un metrou, ba explodează o sală de spectacole, ba se organizează raliuri de camioane pe trotuare înțesate cu turiști. Nu neapărat din această cauză, ci mai ales pentru că în curând schimb prefixul, am început să mă documentez serios despre destinații exotice pentru vacanțe speciale. Am tot auzit pe la prieteni despre vacanțele minunate petrecute în Punta Cana, Bora-Bora, Goa și alte locuri îndepărtate. Dar să petrec o săptămână într-un super resort de 5*…
-
Toamnă târzie, surprize și bătaie cu flori
Provocarea pe care a lansat-o momondo.ro, sponsorul celei de a doua probe a competiției Spring SuperBlog 2018, m-a pus în mare dificultate. Să descriu cea mai frumoasă amintire din călătorie, una și numai una. Parcă m-am întors în anii studenției, când profesorii formulau ultimul subiect pentru examen: „Scrieți, la alegere, ce știți voi mai bine din toată materia!”
-
Vis de călător pe două continente
Când eram copii, ne jucam cu globul pământesc, îl învârteam și puneam degetul undeva, la întâmplare. Ne imaginam că, la un moment dat, vom ajunge exact acolo unde hazardul a hotărât să punem degețelul nostru de copii naivi și poznași. Între timp am crescut, dar n-am uitat jocul de-a călătoria. Am invitat-o pe prietena mea să mai jucăm o dată jocul copilăriei și să creionăm MAREA AVENTURĂ. O iubesc pentru că este la fel de nebună ca și mine și ne înțelegem perfect când e vorba să umblăm creanga prin lume. Am pus de cafea, am pregătit gustările, iar ea este deja la ușă. N-avem timp de politețuri că mă…
-
Gentuța cu produse cosmetice pentru vacanță
Cea mai grea piatră de încercare când plec în vacanță este să reduc dimensiunile bagajului de călătorie. Cred că aș fi cea mai fericită dacă aș putea călători doar cu poșeta ori cu un rucsac mic pe dinafară și mare pe dinăuntru. N-am ajuns la performanța asta, dar în timp am reușit să nu mai dau senzația că emigrez.
-
Pantelis Pantelidis – un băiat, o chitară, un vis
„Rețeta succesului este să fii întotdeauna autentic și sincer…” Pantelis Pantelidis Pq 18 Februarie 2016. O zi cât se poate de obișnuiă gândesc eu în timp ce alarma telefonului sună, ca de obicei, la ora 6.00. O las să „cânte” și încerc să mai fur câteva clipe de somn. Special am pus ringtone Pantelis Pantelidis – Pino apo’ki psila ghia sena. Nu-mi plac soneriile care seamănă cu o goarnă militară. Mă ridic din pat nu foarte hotărâtă, bâjbâi până în bucătărie și pornesc filtrul de cafea. Telefonul continuă să cânte. N-am oprit alarma, i-am dat doar amânare. Nu știu de ce, dar astăzi versurile parcă sună bizar. E clar, dacă…
-
Seară grecească în Corfu – organizat sau pe cont propriu?
Pentru o seară grecească în Corfu putem opta să mergem la o tavernă în grup organizat sau pe cont propriu. Am încercat ambele variante și pot să spun că fiecare a fost o experiență unică. La fel ca și în alte locuri pe unde am fost, unele se încadrează la capitolul „Venit, văzut, plăcut, plecat”, iar altele la categoria „dacă se poate, cât mai des”.
-
Expresii uzuale în limba greacă
La sfârșitul anului trecut v-am lansat invitația de a învăța împreună limba greacă pentru călătorii. În lecțiile precedente ne-am familiarizat cu alfabetul, am făcut cunoștință cu grupurile de litere și am aflat cum spunem DA și NU. Trecem astăzi în revistă câteva expresii uzuale în limba greacă indispensabile, cred eu, în vacanță.Înainte însă, vreau să vă mai spun ceva. În transcrierea fonetică folosesc literele exact așa cum se pronunță în limba română. În limba greacă nu există sunetul „ș”. Încercați să le cereți să spună școală ori șopârlă să vedeți ce iese 😂 Așa că dacă transcriu „sh” să știți ca se pronunță ambele litere și nu „ș”. Bine, nu există nici ă,…
-
Ce am pus pe lista cu lucruri de făcut în Corfu
Înainte să aleg următoarea destinație pentru vacanța de vară, mă interesez ce anume pot să fac acolo, apoi întocmesc lista cu atracții turistice și modalități de petrecere cât mai frumoasă a timpului. Are rost să vă spun că lista este lungă și întotdeauna nerealistă?
-
7 motive pentru care m-am îndrăgostit insula Corfu
Când vine vorba să mergem în vacanță în Grecia, cel mai greu este să ne hotărâm asupra destinației. După ce m-am plimbat și pe partea continentală și pe insule, îmi este din ce în ce mai greu să aleg unde să merg data următoare. Nu vreau să știu ce este în sufletul cuiva care n-a fost niciodată în Grecia și trebuie să aleagă din noianul de oferte.
-
Rătăcind prin satele de munte din insula Thassos
În prima vacanță am descoperit că pe lângă plaje și marea de culoarea turcoazelor, satele de munte din insula Thassos sunt niște giuvaeruri bine păzite. Aici parcă timpul stă în loc și regăsim autenticitatea vieții la țară. Liniștea la care tânjim după un an petrecut în tumultul marilor orașe aglomerate, zgomotoase, prăfuite. Sunt locuri în care auzi cum crește firul de iarbă și doar gândurile îți mai mai tulbură visarea.
-
12 modalități să ne stricăm vacanța în Grecia. Cum le evităm
Toți ne dorim vacanța perfectă. O visăm, o pregătim din timp, credem că nimic nu poate merge prost și totuși, inevitabilul se întâmplă. În fiecare an, forumurile de specialitate sunt asaltate de turiști care spun că și-au ratat vacanța. Dar nu își dau seama că ei sunt principalii vinovați. Iată 12 modalități în care să ne stricăm vacanța în Grecia, dar și cum putem să evităm foarte ușor acest deznodământ. 1) Sezonul nepotrivit O vacanță în perioada sărbătorilor (Crăciun, Anul Nou, Paști, 1 Mai, Rusalii) sau în luna August, pe lângă prețurile ridicate oferă și un surplus de aglomerație. Va fi foarte greu spre imposibil să găsiți un loc de…
-
Croazieră în Paxos-Antipaxos: Întâlnire cu delfinii!
Astazi m-am gândit să scot din pușculița cu amintiri una dintre cele mai frumoase excursii pe care le-am făcut în prima vacanta în insula Corfu : Croaziera în insulele Paxos-Antipaxos. Vă spuneam și cu alte ocazii că nu concep o vacanță în Grecia fără o croazieră și/sau fără o seară grecească. Excursia am cumpărat-o de la agenția care a organizat și sejurul și n-a fost, poate, cea mai inspirată alegere.
-
Cum m-am lecuit de scuba-diving
In cele sapte vacante petrecute in insula Thassos am incercat cam toate excursiile optionale – croaziera, seara greceasca, jeep-safari, tur de insula, parasailing – organizate de agenții sau pe cont propriu. Singurul sport pe care nu il incercasem si care era pe lista must-try, scuba-diving. Si daca va spun de ce am amanat atat, o sa muriti de ras 😂 Cat imi place mie sa inot, sa ma balacesc si sunt in stare sa stau in apa pana imi se dizolva amprenta digitala, fac atac de panica si daca imi intra apa in nas la dus 😱 Nici cu snorkel-ul nu mi-a fost prea usor, dar tot mi se pare mai uman decat…
-
Să învățăm grecește!
Sună tentant? Eu cred că da, mai ales pentru cei care vor să petreacă mai mult de o vacanță în Grecia sau, de ce nu, pentru cei care iubesc muzica grecească și vor să înțeleagă și versurile cântecelor care ori ne fac melancolici, ori ne ridică de pe scaun. Pentru mine aceste două motive au fost suficiente să-mi doresc să învăț limba greacă și după prima vacanță m-am pus serios pe treabă. Vă întrebați, probabil, de ce după prima vacanță și nu înainte? Poate pentru că am mizat pe faptul că fiind o zonă care trăiește mult din turism, mai toată lumea pe acolo să știe un dram de engleză. Am…
-
Tur culinar în Pelion
Când am planificat vacanța în Agios Ioannis Pelion, nu știam că telepatia funcționează atât de bine și aveam să ne întâlnim din nou, absolut întâmplător, cu aceiași prieteni cu care ne întâlnisem la fel de întâmplător în urmă cu patru ani în sudul insulei Corfu. Dacă prima oară perioada de vacanță s-a suprapus destul de mult timp, acum n-am avut la dispoziție decât câteva ore în prima noastră și ultima lor seară. Și unde puteam petrece mai frumos o seară între prieteni decât la o tavernă?
-
Întâmplări hazlii în croaziera Blue-Caves-Navagio
După ce v-am povestit despre peripețiile prin care am trecut până să ajungem în Zakynthos, mi-am dat seama că până acum nu v-am spus nimic despre unul dintre cele mai frumoase momente pe care le-am petrecut într-o vacanță în Grecia. Vă invit astăzi să ne îmbarcăm pe corabie și să navigăm spre una dintre plajele devenite simbol al insulei, cea mai fotografiată, cea mai popularizată și, deși nu-mi place absolut deloc expresia, un must-see în Zakynthos, Navagio.
-
Rătăcind în sudul insulei Corfu
Vă invit astăzi să descoperim împreună alte locuri frumoase din sudul insulei Corfu, sate, orașe și plaje, locuri cu oameni frumoși și foarte prietenoși. Dacă din prima vacanță m-am întors entuziasmată de peisaje, de verdele munților și de abundența obiectivelor turistice must-see, nu pot să nu mărturisesc că am fost puțin dezamăgită de oamenii cu care am intrat în contact.
-
Peripeții culinare în București
O întâlnire cu prietenii este întotdeauna un prilej de bucurie, mai ales că nu trebuie să existe un anume motiv pentru a petrece o seară frumoasă. Dar noi aveam un motiv foarte bine întemeiat și anume că nu ne mai întâlnisem în formulă completă de fix un an fără o zi. De îndată ce s-a strigat adunarea, s-a procedat la votarea în mod democratic a locului în care să se petreacă „dezmățul”. Dezmățul culinar, nu vă gândiți la alte alea😜Am căzut cu toții de acord să fie undeva în centrul Capitalei, ușor accesibil și bucureștenilor și celor ce veneau din provincie și așa a obținut cele mai multe voturi Restaurantul Excalibur…
-
Experiențe plăcute și mai puțin plăcute în zbor spre și dinspre Zakynthos
Călătoriile mele cu avionul se pot număra pe degetele de la o singură mână și nu pot spune că toate au fost plăcute, însă fiecare a fost unică. Prima oară am urcat într-un avion când aveam vreo 10 ani, într-o cursă Constanța-București pe care era cât pe-aci s-o pierdem pentru că nu puteam trece de controlul de securitate. Mama purta niște sandale platformă în care, nu se știe cum și de unde, „pescuise” o piuneză și nimeni nu pricepea de ce urlă alarma. Pe parcursul zborului, tot ce îmi aduc aminte sunt stewardesele înalte, blonde care treceau pe culoar și întrebau zâmbind forțat (mi s-a părut mie): coniac,whiskey, cafea, pepsi? Bineînțeles…
-
Un diamant neșlefuit: sudul insulei Corfu!
Dacă pe harta insulei Corfu am trage o linie imaginară de la est la vest în dreptul capitalei, am obține două părți aproximativ egale, partea de nord și partea de sud. Nordul insulei este foarte ofertant din punct de vedere al obiectivelor must see și care pot fi ușor atinse dacă alegem o cazare cât mai aproape de Corfu-Town, Sidari sau Palaiokastritsa. Despre acestea v-am povestit pe larg și vă spuneam că sufletul meu își dorea o întoarcere spre sudul insulei, zona rustică și liniștită, mai puțin spectaculoasă, mai puțin ofertantă la capitolul atracții, dar neatinsă de turismul de masă, cu niște plaje superbe, cu nisip fin, apă limpede și uneori cu valuri…
-
Peripeții culinare în Veliko Târnovo
Întodeauna înainte de a pleca în vacanță, fie ea mai lungă sau doar pentru câteva zile, am pe agendă, pe lângă „cum ajung”, „unde stau”, „ce e de văzut” și „unde dar mai ales ce mânânc”. Fie că merg undeva la noi în țară sau în alte țări, îmi place să gust din preparatele specifice locului, încât mulți îmi spun că vacanțele mele s-au transformat în turism gastronomic. Pentru mini-vacanța în Veliko Târnovo care a fost foarte spontană, am apucat doar să citesc recenzii despre câteva restaurante din centrul vechi: Shastlevitsa, EGO, Hadji Minchio, fără să am timpul necesar să aprofundez asupra bucatelor, cu excepția salatei ciobănești – shopska.
-
Orașul care nu doarme niciodată: Atena!
Răsfoind albumele cu fotografii vechi, de pe vremea când camera digitală era un vis frumos, am dat peste puținele poze din mini-vacanța la Atena. Nici acum nu-mi vine să cred că au trecut aproape 14 ani de atunci. An de an, în preajma Anului Nou, fac câte o incursiune în pușculița cu amintiri din vacanța de iarnă pe tărâmul Greciei. Deși sfârșit de decembrie, cu temperaturi negative și fulgi răzleți pe la noi, Atena ne-a primit întunecată, dar caldă. După un drum lung pe Egnatia Odos și un scurt popas la Termopile, am intrat în Atena pe bulevardul Acharnon, unul dintre cele mai lungi ale capitalei elene și ne-am îndreptat către…
-
Vacanță de septembrie – insula Corfu (II)
Pentru cei care mă cunosc nu este niciun secret că sunt iremediabil îndrăgostită de insula Corfu, una dintre cele mai verzi insule ale Greciei. N-a fost dragoste la prima vedere așa cum s-a întâmplat în Thassos, dar faptul că am revenit de trei ori după prima întâlnire spune multe. La o distanță de opt ani de la prima vizită, când rămăsesem cu gândul la partea de sud-vest a insulei, am decis să mă întorc și să mă cazez în acestă zonă, departe de tumultul stațiunilor din est și din nord.
-
Escapadă de o zi la Cheile Grădiștei-Fundata
La începutul anului, mai precis, în luna martie, fix în perioada Babelor, am fost desemnată, împreună cu mai mulți colegi, să particip la un team-building. Și pentru că veneau colaboratori din toată țara, s-a ales un loc în centrul țării, complexul Cheile-Grădiștei Fundata Resort&SPA. Oricât am încercat să mă fofilez, pentru că sincer, nu-mi place iarna nici în povești și cu atât mai puțin să călătoresc iarna, n-am reușit să evit deplasarea și uite-mă complet nepregătită pentru o incursiune la munte. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să verific complexul pe booking și să mă documentez cu privire la posibilitățile de petrecere a puținului timp liber pe care…
-
Experiențe plăcute și mai puțin plăcute în Agios Ioannis – Pelion
În urmă cu vreo zece ani, pe când nu ratam nicio ediție a Târgului de Turism de la Romexpo, nu pentru a vâna oferte early booking, ci pur și simplu în căutare de inspirație pentru noi destinații, m-am oprit in dreptul standului pe care scria mare Magnesia-Pelion. Habar n-aveam pe unde se află pe hartă, cum s-ar putea ajunge și ce s-ar putea face pe acolo în afară de plajă. Am răsfoit un pic ghidul bilingv greco-român pe care organizatorii îl aveau expus și îl ofereau vizitatorilor și l-am luat pentru un studiu aprofundat în iarna ce avea să vină. L-am citit din scoarță în scoarță visând la o vacanță în peninsulă.…
-
Hop on-hop off – Insula Thassos circuit cu autobuzul
Una dintre cele mai comode variante de a descoperi insula Thassos atunci când nu avem un mijloc de deplasare propriu sau închiriat (autoturism, scuter, ATV) este autobuzul. Vă spuneam aici ca autobuzele KTEL acoperă toate localitățile insulei, de la stațiunile de pe coasta pâna la satele de munte. Compania pune la dispoziția călătorilor două curse pe zi care fac ocolul insulei, una pornind din Limenas spre vest, prin satul Prinos și cealaltă spre est, prin satul Panagia.
-
Ce facem în Thassos fără mașină?
Vă spuneam în articolul anterior că, deși este o insulă mică, Thassos are câte ceva pentru fiecare. Plaje, mare, sporturi nautice, munte, istorie, gastronomie și multe altele pe care le veți descoperi singuri. Dar cum să le descoperim dacă nu avem cu ce să ne deplasăm? Poate veți râde, dar cea mai plăcută metodă de a descoperi Thassos-ul este pe jos. Nici nu vă imaginati câte minunății se pot ascunde pe o raza de 3 – 5km si care pot fi savurate pe îndelete. Pe distanțe scurte, 5 – 10km, recomand deplasarea cu taxiul. O cursă între Potos și Limenaria, de exemplu, cca 4 km, costă 5 euro, iar dacă…
-
Cum ajungem în Thassos fără mașină?
Ați auzit cu siguranță de multe ori că în Thassos dacă n-ai mașină, a ta sau închiriată, n-ai prea multe alternative decât să zaci pe plaja de pe lângă hotel sau vilă, la piscină sau să-ți faci veacul pe la vreun bar sau pe la vreo tavernă tot din apropiere. SERIOS? Adică, dacă n-am permis sau n-am chef să petrec la volan timpul cel puțin echivalent cu o zi de lucru, mai bine mă urc în tren și cobor la Jupiter? Sau dacă merg cu mașina cu prietenii care aleg să facă în Thassos exact cele de mai sus pentru că ăsta este stilul lor, iar eu n-am astâmpăr și…
-
Vacanță de septembrie – insula Thassos
Mulți m-au întrebat cum de primul articol de pe blogul meu nu a fost despre insula Thassos, insula de Smarald și primul meu contact cu Grecia. Așa cum mulți mă întreabă ce am găsit pe acea bucățică de pământ cu 16.000 de locuitori (cam cât o comună mai răsărită de pe lângă București) și cu doar 100 km de șosea de jur împrejur de mă atrage ca un magnet și revin fără să mă plictisesc.
-
Vacanță de septembrie – insula Corfu (I)
Supranumită „vara cea mică”, luna septembrie ne poate oferi o vacanță plăcută la mare, sub un soare blând. Dacă nu depindeți de vacanțele școlare care, de cele mai multe ori încep efectiv la 1 iulie și se termină la 1 septembrie, sau aveți colegi care nu pot pleca decât în această perioadă, sau orice alt motiv ați avea să nu plecați în iulie sau august, nu e rău să vă gândiți la o vacanță de vară în prima lună a toamnei.
-
La pas prin Corfu Town
Cetate venețiană, refugiu pentru Împărăteasa Sisi, colonie britanică și locul nașterii prințului consort Phillip al Marii Britanii, insula Corfu ne surprinde cu turcoazul mării și verdele pădurilor.
-
Veliko Tarnovo – unde fugim din București
Câteodată simțim nevoia să evadăm undeva pentru un sfârșit de săptămână sau măcar de dimineață până seara. Aproape de București, la circa 200 km am descoperit Veliko Târnovo, un orășel cochet, curat, plin de istorie din vremea când a fost capitala celui de-al doilea Țarat Bulgar.
-
Portokalopita – un desert pentru toate vârstele
Fiecare aduce cu el din vacanță câte ceva ca suvenir. Un magnet de frigider, o scoică frumoasă, o piatră mai deosebită, o floare și lista poate continua la nesfârșit. Mie îmi place să colecționez… rețete culinare. O vacanță, oriunde în lume, fără o incursiune în bucătăria locală mi se pare incompletă și lipsită de unul dintre elementele esențiale ale cunoașterii în totalitate a destinației. Astăzi am să vă invit la o prăjitură delicioasă, un desert ușor de făcut și cu care îi veți impresiona și pe cei mai pretențioși musafiri: Portokalopita.
-
Pe urmele Argonauților – croazieră în Pelion
Pentru mine vacanța în Grecia este incompletă fără două ingrediente: Seara grecescă şi Croaziera. Dacă la capitolul divertisment stațiunea Agios Ioannis din Pelionul de Est nu excelează ca alte zone turistice din Grecia continentală și insulară, la capitolul croaziere paleta este foarte largă. Și cum să nu fie când de aici au plecat Argonauții să caute Lâna de Aur? Iar călătoria lor a durat ceva mai mult decât o croazieră în Pelion. Noi nu căutam, însă, comorile antichității, ci doar să vedem, de pe mare, cât mai multe dintre plajele Pelionului.
-
Tsagarada pe urmele centaurilor
Peninsula Pelion din regiunea Magnesia, ca multe alte destinații din Grecia, oferă călătorului plaje întinse, golfuri sălbatice, dar și peisaje montane fermecătoare. Unul dintre cele mai frumoase sate de munte din Pelionul de est este Tsagarada, cunoscut ca și sălaș al Centaurilor, acele personaje de legendă jumătate om jumătate cal. Într-o zi înnorată de vară, nepotrivită pentru plajă și cu atât mai puțin pentru baie din cauza valurilor puternice, am plecat din stațiunea Agios Ioannis spre Tsagarada pe urmele centaurilor.
-
SuperBlog 2024 – ediție relaxată
Întrerup seria articolelor despre aventura în Socotra să-ți spun câteva cuvinte despre competiția SuperBlog 2024 care este în plină desfășurare. SuperBlog 2024 – ediție relaxată Competiția SuperBlog 2024, lansată în anul 2008, a ajuns la ediția cu numărul 29. Prima probă a fost lansată la 1 Octombrie, dar înscrierile continuă pe toată durata competiției. Dacă n-ai aflat până acum sau ai ezitat, mai ai timp să-ți iei doza de adrenalină și să participi la orice probă îți face cu ochiul. Probele nu sunt toate obligatorii decât dacă râvnești la statutul finalist SuperBlog și la un loc pe podium. Ediția din acest an este foarte relaxată, în sensul că nu mai…
-
Circuit în Socotra – expediție la superlativ
Ai visat vreodată să mergi într-un loc complet necunoscut, să urci pe dune nesfârșite de nisip, să drumețești prin canioane adânci, să dormi în cort în fiecare zi pe altă plajă sau pe un platou montan, fără apă curentă, fără curent electric sau semnal la telefon? Nici eu. Când mă gândeam la prima ieșire de pe continentul european, nu plănuiam încep cu un circuit în Socotra, o insulă la confluența Oceanului Indian cu Marea Arabiei, în sudul Peninsulei Arabice și la est de Cornul Africii, parte a Republicii Yemen. Circuit în Socotra – expediție la superlativ O incursiune în Socotra este mai mult decât o vacanță activă, este o expediție…
-
Spring SuperBlog 2024 reîmprospătează creativitatea
A început competiția Spring Suberblog 2024, cel mai bun prilej să ieșim din hibernare și să reîmprospătăm creativitatea. Nu ne putem plânge de o iarnă grea, dar parcă au ruginit penițele și inspiriția se poctinește. De câteva zile, a fost lansată prima probă din sezonul de primăvară SuperBlog 2024. Nu te teme că ai pierdut startul deoarece înscrierile sunt deschise pe tot parcursul competiției. Hai și tu în Spring SuperBlog 2024! Să zicem că ești blogger începător și n-ai auzit până acum de competiție, dar te tentează să-ți testezi limitele și creativitatea. Ce ai de făcut? Nimic mai simplu. Asigură-te că ești major, ai un blog în limba română, cu…